Markjobb

I måndags fick Liten komma ner på gräset en sväng och markjobba lite på hindren som nu har fått lite ny placering sen Anders klippte banan här om kvällen! 

Hoppade inte alls högt då jag varken hade broddar eller var ut efter ”att hoppa” henne utan endast kunna känna att hon är ett uns av lydig och att hon kan springa i rätt galopp vilket inte alltid är det lättaste. 

Värmde på en jätte liten oxer a 40 cm hög och bara öva på att komma ur höger och landa åt väster. Sedan volt åt vänster, komma i vänster och landa i höger och sedan volt till höger. 

Red så några gånger upp och mer a la Arnold och där skötte hon sig ganska bra! 

Red sedan några hinder i följd där jag gjorde volter emellan om hon landade i fel galopp och bytena inte riktigt kom som sig bör. 

Avslutade sedan med att bara skola runt på en jätte liten bana och även där försöka hålla flytet men det är inte alltid helt lätt och hon har lite attityd helt klart! Men är man en stjärna så är man säger Liten! 

Helt vanligt markjobb alltså på schemat och jag är rätt nöjd med hennes jobb men både hon och Bullen ska få gå i lite OBS klass nu ett tag så att jag får till lydnaden och smidigheten ordentligt! 

Försöker ju rätt ofta dock att skola hästarna och hoppar väldigt sällan högt på dom, så det ska bara bli ännu lite mer fokus och precision från hon som sitter på ryggen! 

Ska man nu ändå rida så kan man lika gärna göra träningen ännu mer konsekvent och mer detaljrik utan att i sin tur plocka bort känslan såklart! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s