Körskola 

Jogg igår på Gullis och jakten på ett nytt bett har börjat. Jag tycker ju att mitt myler bett blev lite för skarpt i hoppningen och lite för milt i terrängen… Typiskt obra kombo! 

Så nu måste jag komma på lite nya lösningar innan nästa tävling så vi har ordning på grejerna igen. 

Så igår gick vi tillbaka till basic, remontnosgrimma och ett tjock 2 delat bett med D ringar. 

Kanske nyhetens behag det är ju väldigt svårt att avgöra såklart! Men det gav iallafall ingen hemsk känsla utan snarare en rätt bra känsla och en känsla av att jag kunde rida på ganska mycket framåt utan att han föll isär. 


Ska rida på det några mer gånger och även hoppa på det innan det får sin slutgiltiga dom. 

I terrängen går jag nog tillbaka till flippanbettet igen som jag hade på honom förut. Betslade ju ner honom efter NM 2013, så det har ändå fungerat otroligt bra att rida på polobettet men nu har jag verkligen börjat både få ett bra flås i honom och ett självförtroende likt en Gud. Tänkte behålla båda delarna bara ställa in gpsen igen. 

Kanske att han även får plattan på martingalen för att begränsa ramen ännu lite till precis som jag har på Elmer i terrängen även om dom två är lite olika så är det ändå lite samma problem. 

Ja det återstår att se helt enkelt. Vill ju helst ha så ”snälla” bett som möjligt. Tredelade tränsbett och raka nathebett är ju mina två favoriter. 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s