En jävligt dyr indian

Ibland blir misstag dyra och det är tyvärr erfarenheter som man får ta …

I helgen styrde vi ju som de flesta vet till Segersjö för att rida en internationell 2* klass

Landade lite senare efter jobbet på fredagskvällen och mötte upp mina homies, fan sorglight att säsongen typ räknas som över nu och att vi inte ska campa på helgerna längre 😦 Tur dock att det snart väntar en helt crazy weekend i Linköping med hotell, utgång, gala och sen lite tävlingsplanering också såklart!

Passade även på att ta mitt ansvar som den faster jag är och lära Lea allt jag kan. Som i det här fallet att äta godis, skulle farmor se

La om upplägget lite och joggade bara väldigt lätt fredag kväll för att sedan trimma lite hårdare lördag morgon för att sedan kunna korta ner framridningen väl till starten sedan. Tror att det kan bli ett bra upplägg för honom framöver att värma honom två gånger.

Våra nya sponsorjackor kom även till tävlingen och invigdes såklart! Hur snygga?!

Passade även på att vet checka mellan värmningarna vilket blev perfekt om ni frågar mig!


I dressyren levererade vi en ganska stabil ritt med några mindre missar, han blev lite för på tårna och då blir det väldigt känsligt med hjälperna och gränsen mellan kaos och succé är ganska hårfin.

Domarna var dock väldigt oeniga så ritten belönades med så väl dryga 59% som dryga 66%. Så slutresultatet blev 62,5% och vi landade i mitten av resultatlistan inför lördagseftermiddagens hoppning.

Banan som sedan väntade till eftermiddagen så i teorin ut som att passa Bullen rätt bra med många relaterade avstånd där jag måste komma till ridning hela tiden.

Han började hela banan med att hoppa som satan på ettan så jag tror nog att vi alla hamnade i chock! Tyvärr fick vi sedan ett tråkigt nedslag på 2:an, lite typiskt bullen, ett räcke lite ur sväng och han la bakkotorna på det.

Hoppade sedan väldigt bra 3 – 4. Linjen 5 – 6ab var in mot publiken som stod väldigt nära staketet, eller ja snarare hängde lite in över staketet så Bullen blev helt sjukt spänd och problemet när han blir spänd är att ju tuffare jag rider för att få fram honom desto spändare blir han för han är så sjukt känslig så då blir han nästan lite rädd både för publiken och för mig på ryggen, så jävligt tråkiga två ner på 5 och 6a.

kändes sedan väldigt fin igen och hoppade felfritt 6b, 7 och 8. Nu var det dags för min indian… Skulle ta 9 lite i sväng på båge och inte komma för ”bra” på den för då tappade man linjen lite till 10. Låg precis mitt emellan och kunde fan inte placera honom så han hoppar av alldeles för stort och kommer inte riktigt upp i luften och cyklar till, får såklart med sig bommen och man känner sen hur han landar alldeles för tungt!

Han tar 10 felfritt av mer eller mindre bara farten i nedförsbacken tror jag och sedan tar det stopp. Tvärstopp! Bullen vill inte alls mer och bara kastar in handduken. Såklart oerhört tråkigt och framförallt väldigt ledsamt!

Han var inte helt ren när vi kom av banan, vi undersökte honom direkt och kände igenom senorna och satte honom sedan genast på kyla.

Han stod sedan varvat med kyla, icevibe och sedan back on track, gick promenader och longerades kort två gånger. Otroligt tråkigt såklart och aven om orenheten var extremt liten så blir man ju galet nervös och nojig!

Tack och lov kunde Flemming och Caroline ta emot oss redan igår och vi var inne på en kontroll där han börjdes, longerades, sprang, kändes igenom i ryggen och allt där till. Tack och lov och det bästa som kunde ske har skett och han har bara fått en smäll i landningen och en känning efter den.

I övrigt tyckte Flemming att han såg finare ut nu än tidigare så det var väldigt skönt att höra! Nu väntar smärtstillande i 10 dgr och lättare jogg och mycket skritt sen om allt går som det ska vilket vi såklart tror så är han fullt igång igen om 2-3 veckor!

Så otroligt skönt och lättande! Kände verkligen hur en stor sten föll från mitt hjärta igång när vi lämnade kliniken!

Tusen tack bästa gänget, Stavs hänget för att ni ser till att mina hästar alltid mår prima!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s