Spretig och jävligt blöt tävlingsdag 

Igår styrde vi mot Södertörn för en tävlingsdag i ihållande regn … dom hade ju promotat sitt nya underlag vill jag lova så det var ju såklart värt att ge det en chans. 

Tyvärr var framhoppningen snarare en swimmingpool än ett nytt underlag. Självbevattnat eller icke dränerat är väl kanske en bra sammanfattning. 

Tävlingsbanan var som tur var  bättre!

Resultatet då? Jo det var jävligt blandat! 

Liten satte en helt okej felfri runda i 110. Jag kan tycka att jag inte red helt optimalt och hon är inte alltid jätte imponerad av höjden så och flashar sig ju inte banan igenom vilket såklart är bra men ja ni vet! 

I 120 sedan blev hon för trött och då blir hon lite stark. Stark och matt i kombination är inte alls bra faktiskt så ja nej. Den rundan lägger vi bara till arkivet helt enkelt! Och jobbar mer på styrka och ridbarhet ett tag. 


Gullis hoppade riktigt bra i 110 och kändes extremt säker! Däremot fick han en rejäl sinnesförvirring och stannade 2!!! Gånger på en liten sketen mur! Om jag inte varit i chock innan så kan jag säga att jag var det då! 

Men som sagt sprången var jätte jätte bra så ja det kändes ju lite snöpligt! 


I 120 började han väldigt bra och kändes fin och ridbar. Fick med mig hinder 4 då jag tappade linjen lite tyvärr. Sen var han super igen tills muren kom som hinder 7 så där tappade jag konceptet och fick för mycket tryck på hinder 7,8,9. Avslutade felfritt på hinder 10 sen. 

Så ja jag är helt klart lite ringrostig och behöver helt klart många rundor i kroppen! Bara att kämpa på nu och hitta en bra ridning. 

Då framhoppningen är alldeles för dålig så får hästarna gå ner och hoppa 110 idag istället för att både jag och dom ska få bra rundor i kroppen med oss hem!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s