Hoppsöndag

I söndags bar det av ner till ridhuset med ett helt gäng hästar som skulle hoppas. I släpet ställde jag Batman och väl på plats möte Laxflax, Danbana och Shakila upp.

Blev en av mina favorit övningar men i ett något komprimerat format då ridhuset enbart är 20*40 stort. Så vi hade 4 språng rakt fram och sedan 5 på bågarna. Och även 4 galoppsprång mellan bommarna på medellinjen.

Började lunchen med fru rymdraket som var mer än i gasen! Galet mycket tryck och slog på sådana lyror att jag höll på att få en takbjälke i huvudet! Satan alltså vad hon hoppar den där Lax! Hon var till och med nära på att tappa mig en gång…

Hon krullar ihop sig lite och blir lite svårsvängd emellanåt men bortsett från det gjorde hon en super runda!

Nästa ut var Anita och Shakila som fick trimma lite markarbete och förutom en tillfällig bristande kontakt mellan dom båda så gjorde dom ett kalas pass och kom tillbaka riktigt fint!

Nästa häst på min ridlista var Danbanan som började mer eller mindre hela passet med att dra hem sin guldstjärna när han hoppade som bara den över grinden till dom runda vattenmattorna. Han hade en liten dipp en stund när han tyckte att jag kom åt hans högersida lite väl mycket men efter att vi hade kommit överens om att hålla den på plats så skuttade han runt likt han aldrig gjort något annat!

Sist ut för eftermiddagen var Gullis som har haft lite hoppvila. Han kändes glad att få hänga med igen och att få hoppa. Han hade trimmat bommar på lördagen vilket gav resultat på söndagen.

Han var väldigt jämn, lättpåverkad, lydig och smidig. Han börjar kännas starkare och starkare i kroppen och jag upplever som att hon hoppar lite mer på styrka igen. Man får väl inte säga allt för mycket än… Och jag har även börjat lära mig rida hans nya jag.

Alla hästarna fick slita på med ganska många repetitioner likt en evighetsbana för att bara rulla på och ligga i rytmen. Danbanan avslutade strax under meter, Lax strax över och Gullis lite där till.

Väldigt bra söndag helt enkelt! Lax och Danbanan hoppade jag även i torsdags förra veckan då dom fick jobba med en mindre studsserie som både kämpade galet bra med! Helt enkelt väldigt fina och roliga hästar att dundra runt på just nu!

I helgen styr vi mot SRK där ett helt gäng ska få rasta sig lite på deras P&J. Ska bli jätte kul!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s