Förvänd galopp

Det är favoriten just nu och alla hästarna får trimma på med mycket av den varan. 

Det har varit två veckor här med en hel del trim av samtliga hästar, eller ja Snorkan och Elmer har ju haft varsin lugn vecka nu efter diverse åkommor med deras munnar och Elmer drog även på sig en släng av feber helt plötsligt?! Han har typ haft feber en gång tidigare i sitt 22 åriga liv så han blev lite sänkt två dagar men nu är han på gång igen.

Han har mjukstartat med mycket spikmatta och barbackamys med Frida ❤️ han ska få gå på hackamore någon vecka till och sedan kör vi igen! 


Snorkan kändes väldigt ridbar och kämpade på bra med sin förvända galopp och hon jobbar ju fortfarande enbart på avspändhet, form och ridbarhet. Det är fortfarande väldigt länge kvar innan jag tänker börja hoppa på henne och göra henne tävlingsklar. Känner att jag måste få mycket annat på plats först innan jag kommer känna mig nöjd. 

Nu har hon börjat äta igen, vi har slutat med penicillin och ska nu även sluta med smärtstillande. Så det känns verkligen otroligt skönt! Så nu ska hon få börja komma igång lite smått igen. Dock blir det ju en tid med löslongering först och sedan får vi se om jag vågar rida med hackamore … för jag vill vila munnen ett tag till innan jag vill sätta in bett igen. Även om varken Elmers eller Snorkans munproblem har något med bettet att göra. Elmer hade ju en lite vass tand och Snorkan har ju som sagt fått en akut skada i munnen så inget ridrelaterat alls på någon av dom. 


Liten och Gullis kämpar på och med dom rider jag mycket tempoväxlingar i den förvända galoppen. Leker med ställningen och tänjer gränserna. Ligger och rullar runt fyrkanten där jag rider mellangalopp på långsidorna för att sedan fånga upp och rida samlad galopp på kortsidorna och sedan fram igen. 

Tycker att jag har utökat växelregistret på båda hästarna och att dom känns väldigt fina. Man blir lixom glad precis varje dag! Så härligt! Och så skönt att ridbanan hemma är igång och fungerar efter lite kärlek med salt och harv. 


Lax kämpar på med att inte bara ge sig iväg så för henne blir det mycket övergångar. Så fort hon ger sig av så bryter jag och börjar om. Många fattningar, många avbrott, rida innanför spåret och få koll på inramningen. 

Fina hästar och bra träning just nu helt enkelt!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s