Gött flow

Kanske är det semestern så gjort mig lite extra taggad eller så är det ljuset! Går verkligen inte att komma ifrån hur mycket lättare det är att hålla mungiporna vid öronen när solen går upp på morgonen än att alltid rida i konstant mörker. 

Bullen har joggat i två dagar, ridbanan är lite lite hård och då blir han lite tassig och jag bil inte då trycka på allt jag har utan vi rider mer form, grunder, var sak på sin plats och känner hela tiden att jag försöker hålla honom steglös i formen utan att han hänger sig på eller stretar emot. 

Har provat ett PS träns på honom nu några gånger och jag har ju alltid  tyckt att det är lite väl hypat och jag har ställt mig lite restriktiv till deras träns. Men … jag måste nog vika mig och faktiskt säga att det ger en väldigt bra känsla. Och då är Bullen, enligt mig, väldigt fin att rida och ja nu känns han ännu lite finare! Kul! Liten fortsatte igår med övergångar, lite skolor, galoppjobb och som jag sagt tidigare – hon känns väldigt mjuk och fin. Tar träningen bra och utvecklas hela tiden i rätt riktning. Hon känns väldigt motiverad och som att hon landat lite mentalt. 


Snorkan har kämpat på några dagar nu så gårdagen spenderades tillsammans med spikmattan en timme. 

Och jag tror verkligen att spikmatta är en stor del i att hästarna känns så bra just nu. Jag använder den mycket mer flitigt nu och i största möjliga mån så står hästarna med den 30-60 min innan ridning. Kanske är det placebo kanske inte men för oss fungerar det så himla bra! 

Liten fick också en timme med spikmatta igår men hon fick sin tid efter ridningen just igår istället. 

Nu när hästarna kan stå med täcket i boxen är det så grymt praktiskt att en står och en rids och sedan roterar jag bara. In med nästa och rid den första. 


Elmer är trimmad men lite kortare pass nu och ja vad ska man säga. Gammal kärlek rostar aldrig! ❤️

Han känns jätte fin om än lite bekväm ibland men det är kanske okej 😉 

Men han bjuder på fin form, busiga byten, värdelösa enkla byten och jag blir bara helt varm av att rida honom. 

Forever Young är väl en ganska bra sammanfatta av honom! 


Ikväll är det dags att rulla igång Laxflax igen efter lite micro vila, hon var så sjukt mjukt likt en gummiboll innan hon fick sin återhämtning så jag är riktigt spänd på hur hon ska kännas ikväll! 

Med positiva och fina kollegor så är det verkligen hur enkelt som helst att jobba ❤️

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s