Dom andra två behöver träna lite mer

Liten och Gullis gick det inte riktigt lika lysande för i söndags kan man säga. Efter två dagars träning för Annsie var Liten fortfarande sjövild och bjöd på diverse konster under så väl veterinärbesiktning som påklädnad och även en rätt flashig framhoppning …. 

inne på banan sen red jag rätt dåligt på hinder ett som stod ”lite klurigt” och fastnade lite i handen. Tycker sen att hon hoppade 2-4b rätt bra, jag la henne lite kort in på 4a men det räddade hon fint! 

Sen tog vår resa slut, lite chockad måste jag ändå säga då jag aldrig varit med om att hon stannat på ett banhoppningshinder någonsin men någon gång måste kanske vara den första? Om inte så blev det så nu iallafall. 

Känns som om hon kanske bli lite bakom och introvert och sedan helt ställd inför uppgiften och förstod inte alls ett hinder utan marklinje. Så ja en lite ”liggande vilopaus” och sedan ett stopp gjorde resan kort. Hoppade om ettan och det gjorde hon väldigt avspänt och bra så hon tog absolut inte illa vid sig. Mest nig ryttarinnan i fråga som blev chockad och som fått lite hemläxa! 

Älskar att ha engagerade människor om mig så att jag direkt kan skicka filmen och få feedback. Bra människor ger bra utveckling! 


Gullis var nästa på tur och även han var rätt så på hugget. Han blir tyvärr fortfarande lite styv och stum på tävling och därmed även alldeles för stark för mig. 

Det syns dock inte alls lika tydligt på filmen som det känns men jag får upplevelsen av att jag typ bromsar runt honom och när jag hat bromsat tillräcklig länge får jag lite panik över att jag måste rida fram och då kastar jag iväg honom lite. 

Fyra ner, inte resultat att stoltsera med, dom två sista nedslagen framförallt kommer för att jag rider iväg honom och dessutom gör det när han är alldeles för lång. 

Bett är som att kissa på sig men just nu i en fas måste jag kissa på mig och hitta något som är varmt och skönt att rida på så jag vpgar rida med ben hela vägen. Hemma i träningen just nu är han otroligt lydig och fin så grunden sitter där och den tänker jag inte fuska med! Men som det ser ut för dagen måste jag hitta en lösning på tävling när han blir lite spändare att kunna både rida ihop honom och coacha honom. 

Blir till att ”experimentera” lite och se om den optimala lösningen finns! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s