Vilken helg! 

Var ska man börja! En helg fylld med hästar, sol, konditionsträning, terränghoppning, p&j, nya bekantskaper, träning! Ni förstår själva! En galet härlig helg! 

Får väl börja i kronologisk ordning även om terrängen såklart ligger och bubblar! 

Lördagen bjöd på fint väder och en helt tinad galoppbana så där blev det 12 varv avverkade uppdelat på två hästar och då är inte fram och avtravning medräknat i dessa 12. 

Skulle ljuga om jag sa att hästarna inte uppskattar galoppbanan! Dom var så galet pigga och glada och jag fick helt klart ge prov på om min lätta sits var vältränad eller ej! 


Efter dessa turer styrde jag och Fredde ut mot runsten för att hoppa två hästar. Vi hade ju lite att ta igen sen förra helgen då vi inte var på topp kan man säga. 

Både Liten och Gullis gick varsin runda i 120. Liten mer som en tävling och Gullis som en träning. Tusen tack till runsten som är så sjukt proffsiga och ställer upp på ens behov. 

Liten tycker jag gjorde en fin runda även om hon trots en gedigen framridning ändå blir galet laddad när hon kommer in på framhoppningen och den första känslan som infinner sig är som att sitta på en katt som har fått senap i baken kombinerat med en atombomb. 

Inne på banan sen tycker jag att hon gör ett väldigt bra jobb, jag red jävligt klantigt in i kombinationen så det får jag ta på mig. 

Fick hoppa om den och göra rätt, det kom inte med på film men det gjorde hon enkelt och felfritt. 

Sedan var det Gullis tur och han skolades in på ett nytt bett. Han blir som sagt lite stark och lite lång för mig så jag måste hitta ett sätt att optimera hans kraft på tävling när han blir lite taggad och spänd. 

Här red jag några volter emellan hindren för att få ordning på spakarna, och hoppade om några hinder. 

Blev en väldigt bra skolning för både honom och mig och vi jobbar vidare med att bli synkade. Jag ska även prova lite andra bett för det är inte säkert att detta är helt optimalt men jag vill ge honom lite tid och inte bara byta huxflux. 

Så väldigt nyttig och rolig lördag! Som tro det eller ej skulle följas upp av en ännu roligare söndag då vi avverkade vår första terrängträning utomhus för året! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s