Rubrik? En helt vanlig vecka. 

Veckan har rullat på, hästarna känns fortsatt i fin form och kämpar på. Vi har blandat dressyr med markarbete med mycket bommar och små bockar. 

Gullis och Liten inledde veckan med en timme skritt i måndags för att vila i tisdags och sedan komma tillbaka i träning igår. 

Liten kämpade på med 10 travbommar, fattning på rakt spår sedan en serpentin på andra långsidan över bockarna med 7 korta språng och byten över första och sista bocken. 

Sjukt svårt sa Liten som emellanåt har lite kämpigt med bytena vilket fick ett litet bakslag igår. 

Hon har varit jätte duktig ett tag i dressyrjobbet när jag har flyttat henne lite inför bytet och sedan bytt ur det. Igår hade jag väldigt kort anridning vilket gjorde förberedelsetiden blev väldigt begränsad och det plockade då fram akilleshälen. Vilket är precis det vi behöver träna på! 


Snorkan gjorde samma övning i tisdags och då kan man säga att vädret var ett uns sämre … kändes som om jag var nära på att ta mitt liv där en stund men bestämde mig rätt snabbt för att bara rida istället och leva på hoppet att våren bara var sinnesförvirrad. 

Förutom att Snorkan blir lite väl spänd och på hugget i början av passet när bommar är inblandade så blev hon riktigt bra efter hand och levererade ett grymt pass! 


Hade en tanke på att Elmer och Gullis skulle fått göra samma sak men Anders hade varit duktig och plockat av ridbanan så då får man inte gnälla med tanke på hur mycket det var som var framsläpat! 

Så Elmer har gått dressyr två dagar och han känns fin, mjuk och lydig. Jobbar upp lite styrka igen på honom så han gör lite svaga skolor, byten och förvänd galopp. 

I måndags blev det mycket fokus på att gå in och ur 10 m volter. La två på varje långsida och sedan kunna räta ut rida emellan och sedan in i en liten volt igen. 

Gullis fick gå ett pass på Jaktkandaret igår och fokuserade mycket på att han skulle trumma på i övergångarna så att inte motorn stannar i halvhalterna. 

Blev en hel del skolor, byten, serier i vart 4:e och sen kände vi lite på mellantrav. Den är rätt dålig så där har vi lite att fokusera på ett tag.

Men som sagt hästarna rullar på och levererar. Fredde och mamma  är snälla och hjälper mig med longering av dom så jag kan lägga lite mer fokus på ridning vilket är toppen. 

Spikmattan används också väldigt flitigt vilket jag helt klart tror påverkar hästarna positivt! Vi brukar försöka att nästintill varje morgonen låta en stå med spikmattan en timme medan jag rider en och de andra två går i hagen och sedan brukar en eller två få ha den på sig på kvällen. Så det blir inte riktigt varje dag för dom men flertalet dagar i veckan vilket är helt perfekt! 


Ikväll ska jag äntligen rida Lax igen och sedan är det Sara och Quila som ska drillas! Helt klart kul torsdag med andra ord! 

Har ju varit lite tyst om Lax kanske ni tycker! Och det kan jag hålla med om! Bloggen ligger ju ett ens efter på viss rapportering så hon ska få ett alldeles eget inlägg strax men tills dess så frodas hon och mår bra! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s