Super turné 

Dryga veckan senare är det kanske dags att ta tag i rapporteringen från årets första riktiga turné som bar av till Skåne för träning och tävling! 

Det tillbringades två dagar på terrängbanan, en dag med rejält trim och en dag på säsongsdebuten hos Tågarpsorten!

Vi landade i Skåne tidigt som satan torsdag morgon, lastade ur hästar och utrustning för att sedan gå i säng några timmar innan vi startade upp dagen på riktigt. 

Skåne levererade inte direkt från sin bästa sida utan bjöd på en hel del regn men terrängbanan kompenserade för det helt klart! 

Vi åkte ut till revinge med hela lastbilen fylld med hästar för att träna för vår allas Lasse, och för er som inte vet vem Lasse är så är det ju såklart Lars Christensson. 

Liten och Erik var först ut och båda två levererade super! Liten har verkligen utvecklats under vintern och mogna otroligt mycket! 

Hon ställdes inför dom absolut svåraste uppgifterna hon tagit sig an hittills och löser alla problem väldigt enkelt! Hoppade en hel del 1* linjer och sllt känns otroligt lätt! 

Tyvärr inga filmer alls från den här regniga dagen men vi kommer säkert ner snart igen för träning och tävling! 

Gullis och Arn tränade i gruppen efter och Gullis kändes ett uns ringrostig först men det släppte rätt snabbt och det känns väldigt lätt för honom. 

Allt känns som en dag i parken och det är mer eller mindre bara att ställa in gpsen. 

Fredagen tillbringades sedan ute på dagstorps bana med samma kvartett som tränade i samma grupper. 

Kändes som om svårighetsgraden snäpptes upp ännu ett snäpp men Liten gick bara in och levererade! Hon är verkligen en helt fantastisk häst som är helt magisk att rida på hinder. 

Löste alla uppgifter på ett grymt tillfredställande sätt och jag känner mig grymt trygg inför årets kommande utmaningar! Bullen kändes mer varm i kläderna och även om han blir lite kort ibland och går på något extra så känns allt lekande lätt med honom! 

Hoppar lite till höger så där måste jag vara väldigt noga med att verkligen ha honom i ramen och själv tänka på att gå med mina höfter rakt mot hindret. 

Men han känns otroligt förberedd inför säsongen och jag bara längtar efter att den ska dra igång. Jag har lagt om planen lite för honom men jag tror att det blir bra och det ska bli kul att äntligen tävla honom igen! Fyra otroligt bra träningar med väldigt fina hästar och väldigt mycket bra tips med hem och en hel del hemläxa! 

Lasse är verkligen super bra och jag längtar redan tills vi har möjlighet att komma ner och träna nästa gång. 

Kvällen i dagstorp avslutades sedan med att möta upp de ekipagen som är med i första gallringen till årets Lantliga EM. 

Kul att träffa alla och nyttigt att ha ridit igenom dressyrprogrammet en gång! 


Rapport om helgen samt filmer från dagstorp kommer inom kort så håll ut! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s