Rider hon aldrig längre??

Jo för tusan rider hela tiden och bloggar inget alls kan man känna! Det är ju det där med tiden, den är minimal just nu känns det som!

Hästarna känns fina och i rätt bra form, dom har varit ute på diverse turnéer så vi får väl börja med att rapportera från gårdagen. 1 maj och vil tillbringade den på Botkyrka tillsammans med 4 hästar på pay&jump.

Först ut var Lax som fick hoppa runt en meter. Från ingenstans och aldrig inträffat förr kan man säga att Lax fick en tillfällig sinnesförvirring och två minuter av scenskräck under hennes första varv. Man kan säga att hon mest liknade en älg som klev över hinderna och trots detta fick hon bara med sig en bom på en distans som blev lite trång för henne. Ett mirakel skulle man kunna kalla det.

Hon fick vila en minut och sedan göra banan igen och då var allt som bortblåst?! Haha så himla knäpp! Då skötte hon sig strålande och fick med sig samma bom då distansen inte blivit längre och vi har fortfarande svårt för de små justeringarna, där saknas lite styrka.

Lax var den enda som hann komma med på bild för sedan blev det mer än tajt mellan djuren men ni är ju inte så bortskämda med bilder på henne så här kommer ett gäng på stjärnan Black Beauty

Lax 20170501Lax 20170501_2Lax 20170501_3Lax 20170501_4Lax 20170501_5

Snorkan var nästa man ut och hon fick gå en 110-klass. Finns verkligen inte så mycket att säga om henne. Hon känns bättre än någonsin och går in och levererar på ett väldigt fint sätt! Förutom lite väl stark in i kombinationen så hoppade hon plättlätt och felfritt runt gårdagens runda.

Därefter följde 120 för både Liten och Gullis, tyvärr lite stressad framridning då det var få ekipage med i de högre klasserna och Gullis blev dessutom otroligt störd över något precis innan jag skulle sitta upp, troligtvis blev han biten av en broms, så han var väldigt väldigt spänd på framhoppningen tyvärr.

Tycker ändå att han går in och gör banan på ett rätt fint sätt, har inte jätte mycket att säga om nedslagen, tycker att jag rider honom bra och att han hoppar bättre än vad han har gjort, tyvärr doppar han tårna emellanåt.

Liten gör även hon en rätt fin runda, kommer lite på innerbåge och går på ett mindre än vad som skulle varit optimalt till tvåan så det nedslaget får jag ta på mig helt och hållet. Tycker sen att hon blir lite hög i nacken och hoppar ett uns spänt på 5:an och då ramlar 6:an direkt efter, det är väldigt ovanligt att hon river fram på vägen upp, det händer nästan aldrig.

Annars är hon ju oförskämt lätt att rida på hinder och det är bara att fortsätta nöta på att ha henne 100% avspänd så att hon hoppar med hela kroppen och få henne att tagga ner något, hon blir ju väldigt het just nu när hon kommer in på banan så det är något vi måste jobba på.

Men en väldigt bra dag för hästarna och det känns som att alla kom hem och var lite bättre än när de åkte på morgonen så även ryttarinnan. Det är verkligen så lyxigt att ha så här fina hästar som jag har just nu och få så många rundor i ryggen som jag får.

Till helgen väntar tävling igen för brudarna bortsett från Lax som får vara hemma och trimma inför nästa veckas utmaning som hon och Liten ska åka på.

Riktigt kul som sagt och ännu härligare att våren äntligen verkar vara här och solen som strålar!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s