On fire

En annan som verkligen är on fire är Snorkan! Ännu en gång gör hon en fin tävling även om banhoppning hade mer att önska. Eller snarare framhoppningen. 

Hon känns bara bättre och bättre och skötte sig bra i dressyren och jag tycker att jag får en jämnare och jämnare känsla på henne vilket är otroligt kul! Hon kommer ju alltid att vara som en tickande bomb det gäller bara att bemästra det! 

Hon belönades med 61,66% så absolut vill vi mer men det känns ändå som en väldigt bra lägstanivå. 


Hoppningen blev som dgr tyvärr en smärre katastrof. Det var alldeles för virrigt på framhoppningen, hästar som hoppade, hästar som inte hoppade, hästar som rev, hästar som inte rev, hinder som höjdes, hinder som sänktes. 

När man matar på hästar från tre olika klasser och alla lyckas pricka att komma dit samtidigt och det bara finns två hinder att hoppa på dessutom på en trång yta och i två varv ja då kan man sammanfatta det som att det snurrar i min skalle på Snorkan. 

Så tyvärr kom jag aldrig till avspändhet och lång hals utan valde att gå in vilket i efterhand var ett dumt beslut. Skulle så här med facit i hand bara skrittat och väntat ut alla som for runt och sedan hoppat henne i lugn och ro. 

Så med för kort hals, alldeles för känslig och het som ett skållat ollon föll 3 bommar, ett stopp och 14 tidsfel så där av den gigantiska siffran 30 för den som redan kollat upp resultatet. 


Självklart för att toppa den lilla besvikelsen såklart då hon har varit så himla fin i hoppningen nu så gick hennes träns sönder. 

Stod verkligen i valet och kvalet om jag skulle plocka ut henne i terrängen. Låg sist, måste byta träns och hon är ju sjukt känslig för sånt och sen nojar jag mig alltid lite för hennes hov, tänk om hon tappar skon! 

Men efter snack med coachen, Mathias alltså, beslutade vi att det kunde vara en bra runda för henne och om det var! 

Hon for fram som en missil och var helt fantastisk hela terrängen igenom och gick mes stort självförtrode! 

Är så glad för att hon känns så fantastiskt fin nu efter ett års tävlingsuppehåll! Och jag bara njuter av att få rida henne i terrängen! 

Snabb som vinden och 2 tidsfel fick vi med oss men avancerade upp till mitten av resultatlistan och jag är så nöjd med henne! Längtar redan till nästa tävling!


Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s