En måndag på Strömsholm 

Vad är väl en bal på slottet? I måndags styrde vi ut med de yngre brudarna till en av dom finaste platserna! Strömsholm! 

Det var dags för inventering av yngre förmågor av fälttävlanshästar. Så jag visade självklart upp Liten och Lax för en avstämning. 


Först ut var Liten som genomförde det 1* B programmet på ett fint sätt, lite väl laddad i det rent sagt hemska vädret med blåst a la 100m/sm blandat med snö och regn. Så jag kom inte riktigt till ridning men trots det tycker jag att hon gör det bra och hon belönades med 62,5% trots väldigt branta skänkelvikningar som ryttarinnan ifråga får ta på sig. 


 

Hon belönades med fin kritik och nyttiga tips inför kommande träning och framtiden. 

Domare och tränare för detta projekt är ingen mindre än Anne Persson. 


Direkt efter dressyren sadlade vi om för att sedan gå bort och hoppa banhoppning samt terräng för Fredrik och Ragnar. 

Liten var ett uns matt efter lördagens tävling och tyvärr kanske  inte så jätte imponerad av höjden på hindren så hon gjorde en medioker hoppning. 

Lite trist såklart men bra tips även här att tänka på i en fortsatt träning. Jag rider just nu med ett uns för lite galopp genomgående på säkert alla mina hästar så det måste jag verkligen tänka på! Minst 3,5 m galoppsprång! 


Vi gick sedan direkt ut i terrängen där vi faktiskt inte hoppade så mycket. Det var sagt att terrängen skulle gå på grus men gick sedan på gräs och ingen av mina hästar var broddade så lät dem hoppa lite sparsmakat. Kändes inte värt att riskera något. 


Tycker att hon gjorde en bra dag även om hoppningen hade lite mer att önska. Men jag kommer hem med en häst som är bättre innan jag åkte och med bra tips inför kommande träning och utmaningar. 

Näst på tur var Lax som för första skulle göra entré innanför dressyrstaket och man kam säga att hon om någon fick en rejäl miljöträning! Inte nog med att vi red på GP banan, utan både vattenspridana drog igång samt att ett träd blåste ner. Så det testade både psyket hos hästen och balansen hos ryttaren.

Omdömet blev som väntat – ett valpigt intryck som saknar lite styrka och bärighet. Så inget ”nytt under solen” utan bara fortsätta att utveckla henne och stärka henne. 


I hoppningen sen imponerade hon stort på mig och skötte sig fantastiskt! Blev lite stor för den trånga banan och jag kunde inte riktigt utnyttja hennes storhet till fullo men hoppade väldigt väl. 

Fick två nedslag i banan men hon rättar sig fin och med lite mer rutin kommer det där bli plättlätt! 


Väl ute på fältet var hon en riktig stjärna och kom verkligen till sin rätt och jag kunde visa upp den galoppen hon besitter. Hon visade ännu en gång vilket fantastisk huvud hon har och fick mycket beröm för sin inställning. 

Och jag kan enbart hålla med! Detta var tredje gången hon var ute på terrängbanan och hon tittar till någon gång, löser uppgiften och därefter äter hon hinder! 


Så som sagt en väldigt givande dag framförallt för Lax men även ett jätte nyttigt dressyrprogram för Liten. 

Bra tips med hem för båda hästarna och nu är vi riktigt taggade på att bli ännu bättre! 

Tusen tack Svenska Ridsportförbundet för det här stimulanspaketet! 

Det enda vi hade kunnat önska som var bättre var vädret! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s