Förberedelser 

Alla tre hästarna har nu fått hoppa inför helgens tävling. Som vanligt behöver man inte krångla till det utan det går alldeles utmärkt att rida på sin bom med 9,5m till ett hinder och bara få ett flyt och bra galopp.

Fick ju lite bassning på Strömsholm över att jag har ett lite för lågt grundtempo så det måste jag verkligen tänka på och hela tiden jobba med att få ut galoppen.

Tycker att alla hästarna känns fina på hinder och alla fick lite höjd i benen även om Elmer fick hoppa unset längre än ungdomarna men jag kan inte klaga på honom så fin som han är med sina 22 år på nacken. Han om någon känns väldigt taggad inför helgen och nu gäller det bara att hålla honom på gott humör enda tills vi kliver över mållinjen i terrängen på söndag 😉

Bullen går ju på kombinationsbett och PS träns just nu, tusen tack alla inblandade i detta ihopplock! ❤ Vilket jag tycker fungerar riktigt bra! Tycker att han hoppar väl, behåller galoppen och blir inte för lång och stark för mig. Jag har ju bara hunnit rida en tävling än så länge men där hade jag en rätt bra känsla.

Det gäller ju hela tiden att hålla honom avspänd och inte få honom stressad vilket kan vara en väldigt skör tråd emellanåt. Det tror man kanske inte men Gullis är extremt känslig så man måste verkligen balansera av honom med noggrannhet!

Liten hoppar alltid väl men det märktes att hon inte fått hoppat högt på ett tag, med det var ett bra pass för henne. Hon har blivit sjukt självsäker på lägre höjder och blir knapp ens imponerad så det var nyttigt för henne att behöva ta i lite.

Hon är ju verkligen en hopphäst och det är en fröjd att rida henne på hinder precis varje gång! Om alla skulle få ha en Liten att lära sig att rida på hinder med så skulle alla bli helt grymt bra på att hoppa!

Misstänker att en del av er nu tänker – Men va fan! När ska hon lära sig att ha skänkeln på plats?

Kan meddela att jag undrar precis samma sak, jag har haft en rätt jobbig vår där jag mer eller mindre saknat all känsel i mina fötter så jag känner helt enkelt inte hur mycket jag trycker ner mina hälar och inte heller hur mycket vikt jag lägger i byglarna. Så just nu har jag jätte stora problem överlag med mina underskänklar.

Så tro mig! Jag önskar mig lika mycket som ni en bättre sits och kanske än mer känsel i fötterna igen…

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s