Lungöppnare 

Idag styrde vi ut mot Stav för att göra en hälsocheck på Liten. Idag var det lungöppnare, endoskopi och blodprov på schemat. 

Blodprovet var det inga konstigheter med, lite lite låga blodplättar men inget att ens lägga någon vikt på. 

Sedan gick vi ner och kollade halsen och lungorna på Liten som såg jätte fint ut. Helt torrt och inga rådnader. Däremot lite som vi misstänkte så hade hon lite lång gom och glottis. Glottis är även lite sne, detta är ingen som överhuvudtaget påverkar henne men förklarar varför hon frustar så himla mycket. 


Sedan sadlade vi upp och gick ner till travbanan där jag sedan gjorde en ordentlig lungöppnare. 

Hon fick cantra först två vändor innan jag sedan stod tre snabba distanser för att verkligen få upp henne ordentligt i puls. 


Efter jobbet gick vi sedan ner i hals och lungor igen för att kolla att allt fortfarande såg bra ut vilket set gjorde! 

Ett uns av sekret hade trängt upp i halsen vilket kan förklara statusen på blodplättarna. 

Jätte skönt att allt såg bra ut och att hon mår som en stjärna. Hon ska inte ta ut sig till Max nu någon vecka framåt då det eventuellt kan vara en jätte liten infektion i slemhinnorna men i övrigt träna som vanligt! Så planen är att nästa start blir i Köpenhamn. 


Anledningen till att vi gjorde denna lungöppnare är för att hon frustar extremt mycket i ridning och har egentligen alltid gjort men sen har hon haft pyttelite och då menar jag verkligen knappt märkbart näsblod två gånger vid hård ansträngning så då ville jag bara verkligen försäkra mig om att hon mådde bra. 

Hon känns fantastisk i träning, har inget problem med varken syresättning eller återhämtning men det här är hennes första riktiga tävlingsår och då vill man ju såklart att allt är på topp!

Så det var skönt med tummen upp!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s