Skritt 

I morse drog jag igång Runkeeper för att se hur lång vår promenad nu har blivit. 

Vi ökar promenaden var tredje dag och lägger på en liten bit till så nu har vi kommit till att vi går runt farmen och sedan en u-sväng ner till korsningen efter galoppbanan. 

Den lilla vändan blev 2,45 km så helt klart en bra morgonpromenad. Eller ja vi går ju vår promenad både morgon och kväll såklart! 


Stackars Ann Dao fick lite skäll av mig här om kvällen för hon stannade och betade Bullen under tiden tre gånger under promenaden. Haha men jag är ganska sträng på att när hästarna ska gå så ska dom just gå. 

Både för att jag ett hatar hästar som går och drar i grimskaftet och ska stanna varje meter för att ta sig en tuss gräs. Betar gör man antingen innan eller efter promenaden. 

Självklart betar jag hästarna men inte när vi går. 

Sen två om man får ett igångsättningsprogram av sin veterinär eller klinik så är ju det av en anledning och är det promenad tex 20 min två gånger om dagen så är ju tanken just att man ska promenera i 20 min inte gå 5 stå still i 15 och sen gå 5 till. 

Och sen för det sista när man skrittar så skrittar man ju just. Du står ju inte still när du skrittar fram och sen säger att hästen är varm? 

Jag må vara lite petig just med den här grejen men för mig är det en ganska viktig del! 

Jag saknar ju fortfarande stallet hemma ur den avsikten att hästarna  då fick skritta fram och av på asfalt varje dag. Det var verkligen guld värt men bortsett från det är allt annat typ tusen gånger bättre på farmen. 

Så ja skritt är helt enkelt skritt. Och betar är något mysigt man gör när man inte skrittar 😉 och igångsättningsplanerna får man av en anledning och det är dumt att slarva med fram och avskrittning 🙂

PS jag fuskar också ibland och låter hästarna gå på maskin när de har sina skrittdagar istället för att promenera med dom både för att det spar lite tid eftersom dygnet tydligen bara har 24 timmar och få kan dom lätt få gå sin timme och jag hinner göra hela stallet under tiden. Och sen har jag tex Snorkan som inte är det minsta snäll alls att promenera med, så ur allas säkerhetssynpunkt så får hon hålla sig på maskinen. 

Dock går dom aldrig på maskin om dom är ordinerade raktspår inte ens Snorkan faktiskt även om det inte under några omständigheter är att rekommendera att ta med henne på en härlig PW … då är det lite mer hjälm och longerlina som gäller och en ordentlig Guds bön innan. 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s