Backa hem – ett vinnande koncept. 

Dom flesta är nere i ett otroligt regnigt Hovdala för att rida NM och 6 års breeders. Det skulle även vi ha varit. Men då de två senaste tävlingarna inte alls gått enligt plan fick vi ta det otroligt tunga beslutet att avstå ännu ett av årets höjdpunkter. 

Liten har varit för spänd i terrängen och ”för lydig” i banhoppningen så istället för NM valde vi Arbottna Horse Show för en 90-klass. 

Det visade sig vara ett utklassande koncept! 

Liten gjorde en fin dressyr utan bus och jag var riktigt nöjd med henne även om hon kryper lite i formen vilket vi måste jobba mycket på för att bli starkare och bättre. Men utan missar belönades vi med 70,71% vilket ger 43,9 straff. 

Hon följde upp sin fina dressyr med en felfri hoppning, inte vår bästa hoppning språng mässigt då distanserna blev lite långa så vi fick rida till lite sista biten så något flacka språng. 

Lyxproblemet med lydigheten som slår igenom som vi måste jobba mycket med att få en större galopp igen men vi har ju lyxen att ha stor hoppbana hemma att träna på så det ska vi snart ha bukt med. Det är ju snarare min ridning sol inte har hunnit med i hästens takt i utvecklingen. 

I och med spänningarna både i Flyinge och Roslagen så passade vi självklart på att skritta terrängbanan sen, så bra att flera har börjat ta till detta konceptet och lägger lite tid på det! Mina fyra senaste 90-klasser har haft bangång till häst, Botkyrka, Nynäshamn, Roslagen och Muskö. Stor tumme upp! 

Vi gick sedan ut som startnr två i klassen, satte en felfri runda och var ensamma i hela startfältet att landa inom optimaltiden som var 3,23 och vi gick i mål på 3,20 efter en väldigt lugn och avspänd runda. 

Så med 17,9 straffs marginal till tvåan tog vi hem en solklar seger på våra fina dressyrstaff som även var vårt PB. 


Så det blev en väldigt lyckad tävlingsdag och trots att jag jätte gärna hade varit i Hovdala såklart så var det här verkligen det bästa jag kunde ge till min fina häst. 

Jag måste rida för framtiden och då måste man vara lyhörd och backa hem ibland. 

Sen var det otroligt kul att få tävla på fina Muskö där dom alltid är glada och strålar som solar och de har lagt ner ett jätte fint jobb på sin bana med jätte fina hinder! 

Dom har dessutom lyckta få jätte bra sponsorer som har bistått med jätte fina priser så stor eloge till er och hatten av! 

Hoppas vi ses igen nästa år och då hoppas jag att Elmer är sugen på att ta hem titeln 😉 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s