Bortskämd med blågult! 

Bloggen har ju legat lite under isen, ibland är 24 timmar om dygnet och 7 dagar i veckan lite för lite helt enkelt! 

Men min fantastiska Gamlis har ju även han skämt bort mig med ännu en blågul rosett sen sist! 

Förra helgen när vi var i Roslagen så inledde båda hästarna helt strålande! Liten gjorde en bra dressyr och en felfri hoppningen vilket la henne i ledning inför terrängen på 51,1 straff. 


Elmer gjorde en väldigt fin dressyr även om han kändes som en het klick smör i en stekpanna så lyckades jag hålla honom på matten väldigt bra. Så det belönades med 47,6 straff. 
Det heta satt tyvärr kvar till hoppningen då det sprakade ganska mycket i högtalarna vilket man kan säga är en liten trigger för Elmer … 

Så det blev långa vägar och tyvärr typ mitt mest onödiga nedslag ever på sista hindret … grämer mig typ fortfarande hur dåligt jag lotsade honom dit! Tyvärr även två tidsfel vilket i 90-klass känns som 1. Omöjligt! 2. Onödigt! 3. Värdelöst med så tight mätt tid i så låg klass! 


Så med 6 straff till låg vi 4:a inför terrängen på 53,6 straff. 

Så med båda hästarna i topp inför terrängen går det ju inte att klaga! Inte alls faktiskt! 

Liten startade först av alla och gick ut väldigt starkt och kändes jätte fin!  Blev lite tittig på ett nedhopp och efter det satt lite spänningen kvar … så med två stopp i nya fina coffin och ett stopp på vattnet fick ledsamt skritta förbi de två sista hinderna hem. 

Det var ett otroligt tungt bakslag som ni säkert förstår då tanken med denna tävling var att hon skulle få göra allt plättlätt och få en finfin runda med sig hem inför hovdala som var ursprungsplanen. Att det dessutom såg ut att bli en blågul rosett med oss hem skulle bara bli en bonus. 

Men det finns ju ett ordspråk som heter upp som en sol och ned som en pannkaka och vi kan verkligen personifiera det … 


Besviken och ett samtal med Mathias senare laddade jag om för att starta Elmer och det mer revansch sugen än någonsin! 

Elmer levererade en stensäker runda 5 sekunder från optimaltiden och slutade därmed på sina 53,6 straff! Och då övriga framför oss fick något stopp eller tidsfel så klättrade vi snabbt från vår 4:e plats upp till en vinst! 

Så med hem om än något oväntat så kom en blågul rosett trots allt! Vilket dessutom var Elmers andra raka seger i år! Han skämmer verkligen bort mig på ålderns höst även om mitt mål inte är att bli världsmästare i 90-klass men att få ha en häst som är frisk som få och mår och presterar som en kung vid 22 års ålder! Det är ett väldigt viktigt mål för mig! Att han älskat livet är det absolut finaste pris jag kan ge honom efter att han har funnits i mitt liv i 17 år. 

Elmer är nu placerad i alla startade vi har gjort tillsammans senaste året förutom Strömsholm förra året. Även om han bara går lägre klasser nu för tiden så kan jag inte vara annat än stolt över honom och det skick han är i! 

Att han kan vara en fin läromästare åt Anndao, en snäll ridskolehäst åt Linn och på helgerna vinna tävlingar med mig i sadeln. Vad kan man mer begära av en fantastisk gammal gentleman? ❤️ 

Tusen tack för allt du berikar mitt liv med Älskade gamla knasiga häst! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s