Sjöhäst

I onsdags styrde vi ut mot Strömsholm för en kväll på terrängbanan. Det blev en riktigt bra kväll som började lite ringrostigt efter lite terränghoppningsvila men avslutades med en fin och enkel känsla.

På marken denna gång hade vi en ny bekantskap för oss nämligen Jonna Borg Zeidlitz, jag är verkligen inget fan av varken gruppträning eller nya bekantskaper, och inget ont om det utan det är bara att jag är så extremt trygg i det system som jag och Mathias har byggt upp. Men det fick ju hur bra som helst! En liten grupp med endast 4 ekipage och en väldigt lyhörd tränare som verkligen lyssnade in vad vi ville träna på så det blev en riktigt lyckad kväll!Vi började med att hoppa fram lite på gräset och lilla banken, och lite smalhinder.

Liten var ett uns ”olydig” först så jag fick inte helt optimala språng i min smak men vi hittade varandra rätt fort och hon kändes väldigt klar för uppgifterna och väldigt rak på smalhinderna.Efter det gick vi bort till vattnet där vi ägnade den mesta tiden av Litens träning. Verkligen så super bra!

Måste säga att på det sättet är strömsholms vatten väldigt bra! Det finns så många alternativ och så många möjligheter att göra olika varianter av hur man ska ta sig an vattnet. Strand, kant, stock, mellan uthopp och stort uthopp.

Så vi tog alla dessa vägar separat och i skritt och trav för strand och kant och sedan stockarna i galopp.

Här såg man vår ringeostighet lite grann och jag red till en början lite för passivt. Men det är verkligen en hårfin avvägning för jag vill ju rida så ”passivt” som möjligt först och utan tryck i den största mån jag kan på träning för att få det så enkelt som möjligt. För måste man hoppa mes stort tryck i träning blir det ju ännu värre på tävling så jag vill ”spara lite på krutet”

Men jag tycker att hon avslutade väldigt väl även om hon ser sig lite för på stora stocken ner. Men det är ju verkligen bra en sund inställning.


Hela träningen avslutades sedan med en liten bana ute på gräset igen där hon ger en fin och enkel känsla med stort hopp.

Hennes plan är ju omlagd lite så tyvärr blir det inte heller något segersjö utan nu får hon gå 100 klass på Ryttis och Botkyrka samt en 1* klass på Strömsholm. Och sedan får vi se hur vi lägger upp det efter det.

Super bra kväll helt enkelt och skönt att vara igång igen efter lite lugnare veckor. Nästa vecka ska vi till ryttis och träna för Maria vilket ska bli super kul! Mer terräng åt folket helt enkelt!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s