Vad är väl ett par fina browniesar mot ett EM guld! 

Vilken man. Vilken häst. Vilket ekipage. Vilket fokus. Vilka fantastiska ritter. 

Det känns som om att alla ord är överflödiga! Det är en prestation utan dess like! 

Att börja med att göra ett OS som totalt efter alla rundor genererat ett tidsfel och hade man haft samma poängsystem som på EM hade det genererat i ett guld. Nu ett silver. 

Att sedan drygt ett år och en operation senare gå in och leverera 5 fel efter 5 rundor fördelat på 4 dagar under ett EM som man har styrt från dag ett är helt fantastiskt. Och kanske att tillägga att de 5 felen som spräckte den fantastiska nollan skedde tre hinder ifrån mål i den absolut sista rundan. 

Du är fantastisk Peder. Allan är utan tvekan världens absolut bästa hopphäst. Och ert samspel, din ridning och din ödmjukhet hoppas jag att inte minst hela hästsvergie och ön bättre världen har insupit under denna magisk vecka, tar till sig och än mer tar lärdom av! 

Att sedan browniesarna harvade en riktigt fin helg kommer lite i skymundan och det med all rätt! Men klart man får en extra motivation när SVT i snart 1,5 vecka visat ridsport typ varje dagen med början i Strzegom och ett lag brons som sedan avslutas i Göteborg och ett individuellt guld! 

Tänk att vi tagit medaljer i distans, fälttävlan, paradressyr, dressyr och hoppning! Sverige är on fire! Tacka alla ni inspirerande ryttare! 

Jag började iallafall fredagen med markarbete av Gamlis som skötte sig alldeles strålande och kändes väldigt fin, låg bara och rullade på en lite större åtta och bara fokus på rak över hindret och rund i bågarna. Han blev väldigt mjuk och fin! Liten hade en dag i hagen efter Strömsholm och jag avslutade kvällen med middag, öl, hoppning och ett lag silver! 


Lördagen har ägnats åt uteritter där Liten kändes väldigt bra och Elmer kändes magisk! Han var så galet rund, mjuk, avspänd och fin! Troligtvis första gången i hans 22 åriga liv som han inte har försökt att skena vid en tur i skogen! 

Jag är i lite lätt chock och undrar om han är sjuk eller om han bara blivit galet välriden såhär på ett uns äldre dagar … hoppas på det senare! 

Direkt efter uteritterna blev det hem och bänka sig framför kür finalen! Vilken häst Therese Nilshagen har!! Han är magisk! Och sen till Sönke! 22 år, en häst som är 10 år och rider på 90,6% ! No words needed! 


Gårdagen tillbringades sedan med jogg av Elmer som fortfarande kändes väldigt ridbar och bra i formen, mjuk och smidigt och på hjälperna. 

Liten fick trimma lite hårdare och även hon kändes väldigt bra. Dock hade bytena gått tillbaka lite ich funkade inte riktigt lika bra som dom har gjort ett tag. Så där har vi lite att jobba vidare på helt klart! 

Tycker att hon driver på fint nu utan att kännas för snabb utan nu känns det snarare som att jag har hittat en till växel vilket är väldigt kul! 


Måste dock fortfarande passa formen väldigt då hon gärna kryper lite lätt bakom så det måste jag verkligen fokusera på. Men det känns som att hon mer och mer kommer fram till hand på helt rätt sätt. 

Jag och Uffe åkte sedan ut till drömgården på Muskö och träffade det härliga gänget bakom Arbottna horse show, åt en våffellunch och spånade på roliga idéer för deras utveckling. Skulle ni inte ha några planer nästa helg och vill njuta lite av skärgården kan jag helt klart tipsa er om att åka ut och ta en våffla eller två på drömgården där hela avkastningen går till nya terränghinder! Heja er! Det är öppet nästa helg 12-16

Eftermiddagen spenderades i soffan med mamma och Fredde, EM final och fika! Helt klart mycket häst, sol och medaljregn! Kan det bli bättre? 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s