Varför jag inte gillar gruppträning

Har sagt det förr och säger det igen. Jag är inget fan av gruppträningar, jag undviker dom gärna och det har inget med tränarna att göra utan just att man samlar en grupp okända människor och hästar tillsammans. 

Och en av mina stora farhågor inträffade igår när vi var iväg på Ryttis för träning med Maria. 

Ett av de deltagande ekipagen red väldigt nära mig hela tiden när vi började värma upp med att trava genom vattnet men jag tänkte att jag just då bara skulle ignorera det även om det störde mig. Men vi skulle ju strax gå ut på det öppna fältet så jag levde i tron om att det skulle bli bättre. 


Vi hann med att hoppa hela fyra hinder innan olyckan sedan var framme. Vi stod som sig bör och väntade medan ekipaget i fråga som skulle hoppa, just skulle hoppa. Ryttaren får ett stopp och sedan helt utan omdöme i mer eller mindre sken på lång tygel galopperar hon rakt igenom där vi står och väntar så folk får slänga sig undan och hennes hästjävel rent utsagt måttar och sparkar Liten sedan rakt på halsen och infästningen i bogbladet. 


Hur kan man vara så in i helvete jävla omdömeslös? Ryttaren i fråga är dessutom rutinerad i sammanhanget och en vuxen människa. 

Vad tänker man med överhuvudtaget när man galopperar rakt igenom gruppen som står och väntar? Både Maria och Elin som stod på marken fick mer eller mindre slänga sig åt sidan för att inte bli överridna. Jag var dessutom på väg att hoppa av Liten för att jag skulle ta ett språng på Elmer. 

Tur i oturen att jag inte hann av för då hade jag blivit träffad i huvudet. Även om det är fruktansvärt att min fantastiska häst har blivit så illa sparkad. 

Maria har varit helt fantastisk som den ödmjuka person hon är! ❤️ Mendan ryttaren ifråga enbart sa – oj då! Jag är så hemskt ledsen det var verkligen dumt av mig! 

Ja jo, det är jag den första att hålla med om! Att man sedan inte ens erbjuder sig kompensation för träning och veterinärintyg samt självrisk på försäkringen tycker jag är en skam rent utsagt! 

Självklart om jag hade ridit i vägen för henne men när jag står still och väntar med min häst så kan jag verkligen inte se att något av denna olyckan är mitt fel faktiskt. 


Liten är som ni ser enormt svullen och väldigt öm. Hon kan röra sig idag vilken vi får hålla tummarna för att det inte släppt något fragment från bogbladet. Hon är självklart stel men har fått vara ute i hagen och sedan gått promenader. 

Jag hoppas verkligen att hon får bli bra så fort som möjligt och att smärtan ska börja lätta för henne!

Fruktansvärt besviken på ryttaren i fråga som sagt och det gör mig inte mer sugen på att träna i grupp vilket är ett stort problem såklart för att få till terrängträningar här utan att rida i grupp är verkligen inte lätt. 

Jag är oerhört tacksam som har Mathias, Gola och Uffe som lägger sin tid och gör det möjligt för mig att få träna själv emellanåt eller i väldigt små grupper med bara någon mer. 

Som sagt nu håller vi bara tummarna allt vi kan för ett väldigt snabbt tillfrisknande ❤️ älskade fantastiska häst ❤️


Sjuklingar håller iallafall varandra sällskap och njuter av gräset ❤️ Liten linimentas morgon och kväll och får både ha magnettäcke och back on track för att få hjälp på traven. 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s