Varierad igångsättning 

Gullis och Liten kämpar på att komma i form på lite olika plan. Gullis håller sig till skritt medan Liten har nu börjat gå i alla gångarter och dessutom med ryttare på ryggen. 

Hästarna har under dessa två veckor haft varierad träning med allt från promenader till löslongering till uppsutten ridning. 


Gullis har nu kommit upp till 3 varv runt galoppbanan uppsuttet och ca 45 min jobb. Håller mig som sagt till galoppbanan när jag rider på honom då den är så pass mjuk som den är. Vill inte att han går på stenar med mig på ryggen, inte för att jag kanske är en häffaklump men vill gärna spara sulorna så mycket som det bara går. 

Kanske har han tröttnat lite och vill komma ut lite mer i skogen men det får han göra på våra promenader än så länge tills vi har varit inne på nästa check. 


Litens svullnad går stadigt nedåt vilket är jätte skönt! Hon masseras fortfarande varje dag, har magnettäcke och back on track. 

Hon började direkt efter sparken med promenader, som sedan blev löslongering. 


Och nu har jag även börjat rida henne igen. Började med att sätta igång ute på galoppbanan så där har vi varit två dagar och nu även två dagar på ridbanan. 

Målet är att starta henne i helgen om hon känns bra. Vi tar ett moment åt gången och utvärderar. Hon är nu helt opåverkad men vill ändå vara väldigt noga med henne så att hon inte får några dåliga upplevelser med sig i bagaget. 


Snorkan håller sig än till maskin men hon börjar bli riktigt snäll så snart vågar vi hitta på annat mys än att bara hänga där! 

Hon är ju emellanåt lite väl vild för sitt eget och alla andra bästa som ni vet. 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s