Det är tur att solen går upp igen efter att den har gått ner! 

Liten fick i helgen komma ut och tävla igen efter sparken. Hon har känts ”bra” hemma eller vad man ska säga, hon är ju absolut inte tränad utan endast joggad 5 gånger för att se att hon inte har ont eller tar emot någonstans. Och det har fungerat utmärkt. 

Red självklart ett moment i taget och hon gjorde en fin dressyr sol bara innehöll ett bocksprång precis på slutet så vi belönades med 66,52% som la oss på en 3:e placering efter dressyren. Dessutom hennes högsta poäng i 1*- klass så det går framåt! Klart målet är väldigt mycket mer än 66% men det är på god väg! 

Hoppade sedan fram längre än vanligt då hon inte hoppat på över 2 veckor så ville jag verkligen vara säker på att hon kändes bra. 

Hon gjorde en väldigt fin banhoppning med en planka ner där hon blev lite tittig och sprattlade till. Och ska jag vara ärlig mot mig själv la jag henne kanske inte helt perfekt på distansen heller så trots att hon tittade så måste jag ta på mig det nedslaget. 

I övrigt väldigt fin och jag tycker att jag red bra och kunde stå i lättsits och galoppera på framåt. Skönt att jag börjar hitta tillbaka till en bra ridning på henne igen nu i hennes lydiga jag. 

Den hoppningen som endast hade en felfri flyttade upp oss till en 2:a placering inför söndagens terräng! 


På kvällen åkte vi sedan hem till Nilslund och bodde kvar där över natten och på kvällen så gick vi ut på terrängbanan och skrittade över gravar och ner i vatten och ner för nerhopp. 

Avslutade med att sätta ihop en liten bana med trakhener, tre vattenhinder och en coffin. 

Gravarna börjar bli riktigt bra och även uthopp i vatten, stockar it i vatten genererar fortfarande lite för mycket spänning men det är på god väg! 

Och det var skönt att hoppa henne lite och se så att även det kändes bra, se att hon mådde bra och ge henne en fin upplevelse efter sista gången hon var på en terrängbana och blev sparkad. 

Hon hoppade sedan fram på söndagen som en stjärna! Hon var verkligen helt magiskt bra! Helt klar på sin uppgift, spikrak på linjerna och helt med mig. Känns som att hon kommer bli hur bra som helst! 


Hon var riktigt taggad i starten och man känner verkligen att hon helt har börjat förstå vad det är som gäller! 

Tyvärr halkar Liten precis i starten strax innan hinder nr 1 och hon broddtrampar sig även då. Hon blev väldigt spak och där tog modet slut. Hon är en extrem försiktig häst och nu hoppas vi bara på att det var försiktigheten som slog till och att hon inte litade på underlaget så att hon inte känner av sin muskel i hals och bog. 

Jag gick upp och hoppade tre lådor på framhoppningen som hon gjorde lite spänt men för att ändå ge henne en bra upplevelse. 

Sedan masserades hon och linimentades direkt efter, fick magnet täcke på sig och sedan masserades hon och linimentades även på kvällen innan nattning. 

Inget har svullnat upp och hon ser väldigt fin ut i muskeln nu på morgonen så det är extremt skönt! 

Nu ska hon få komma ut och avsluta med en 100-klass är planen och göra allt väldigt lätt innan vinterträningen börjar. 

Och om ni undrar hur jag hade broddat så hade jag lagt nästan det största jag hade bak och jag vill helst inte lägga så mycket större.  


Däremot så måste jag börja vänja in henne med boots bak så hon tack gode gud bara broddtrampat sig två gånger i hela sitt liv men båda gångerna har hon blivit väldigt rädd och det är det inte värt utan då får hon helt enkelt börja gå med boots istället. 

Har ju tidigare inte ridit med boots både för att jag inte vill att hon ska bli spänd bak + att hon väldigt lätt får skav så hon rids ju i största möjliga mån utan skydd alls bak faktiskt. Men nu får vi tänka om lite iallafall när det är så halt att man måste brodda upp ordentligt. 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s