Nyttiga dagar och fina hästar! 

Då var denna träningshelg över där Liten hoppade terräng i fredags och gjorde det på ett fint sätt även om man inser att man önskat sig en terrängbana hemma så man kunde öva ännu oftare! 

Det följdes sedan som sagt upp med två dagar för Haking för både Elmer och Liten där vi på lördagen la stor vikt på markarbetet. 

Mycket bommar, korta och låga avstånd blandat, byten över bockar, serpentiner och mycket bommar på volt. 

Förutom att Elmer som sagt avgick någon gång så tycker jag att båda hästarna var väldigt duktiga och fina! Och jobbade väldigt väl! 

Som sagt så himla kul att se att Elmer är i så himla fin form och Anndao rider honom bara bättre och bättre och blir både tuffare och noggrannare och snabbare i sin ridning! 

Igår gick vi sedan vidare och fortsatte träningen med mer banhoppning. Började som alltid med lite markarbete, byten, bommar och förvänd galopp innan vi tog oss an banan. 

Det var en bana som innehöll både lite långa och lite korta distanser, studs, lydnadsbommar och fristående hinder. 

Allting innanför spåret vilket tydliggjorde väldigt fort om man hade yttersidan på plats och hästarna raka. 

Elmer såg helt magisk ut och Anndao lotsade runt honom längs banan på ett jätte fint sätt även om hon nog hade velat sänka hindern lite 😉 men som ni ser behövdes fet inte alls! 

[yotube=https://youtu.be/uWLjZtIC3Nc]

Liten kändes väldigt fin igår! Väldigt lösgjord och avspänd, väldigt lätt att reglera och väldigt lydig. Hon går fortfarande emot handen lite någon gång då och då när bytena strular så blir det som ett rätt rejält stödhjul fram. Där måste jag bli noggrannare med yttersidan och hon lite med accepterande mot bettet. 

Tycker att jag första rundan som var lite lägre kan hålla överlivet ganska mycket i styr och blir inte alls lika snabb längre! 

Däremot när vi höjer lite så tappar jag fortfarande kontrollen, blir lite svag och lite snabb i mitt överliv så där har jag väldigt mycket att öva på. Men hästen däremot! Hon har hoppat väldigt bra i helgen och är som alltid helt fantastisk att rida på hinder! 

De två nedslagen jag fick i helgen beror helt på mitt överliv och att jag inte ger henne en chans att hoppa så väl som hon gör! 

Vinterträningen kommer bli lång, hård och intensiv! 

Nyttiga dagar och fina hästar och väldigt bra känsla inför helgens tävling! Om än sorgligt att årets sista fälttävlan nalkas om mindre än en vecka! Känns som säsongen bara flugit iväg! 


Hoppas ni gillar filmerna förresten! SuperFredde bakom kameran och mycket film denna helg för egen analys framförallt och därmed lite färre bilder. Hande hoppats på lite mer sällskap i helgen och även en kameraman men det blir inte alltid som önskar och hoppas! 

Jag älskar dock film så man kan gå igenom träningen även hemma och smälta allt man har lärt sig och ta med övningar hem och träna vidare! Och även se sin egen utveckling! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s