När det känns lite för bra

Helt klart dagens i-landsproblem! Liten känns så himla bra att rida! Borde sväva bland moln och delvis gör jag ju det såklart! Men hur lägger man upp träningen när hästen känns helt galet avspänd och mjuk? 

Hon är ju generellt alltid väldigt fin att rida men som jag har sagt förr så har dressyr inte riktigt varit hennes grej men nu börjar det verkligen kännas som att saker börjar falla på plats! 

Och när man är van att ladda upp inför tävling med en häst full led myror i brallan till att nu har en häst som börjat lära sig att behärska sin energi så blir det ju helt klart en omställning. 

I helgen väntar ju tävling både lördag och söndag och då vill man ju ha en helt perfekt avvägd energimängd. 

Så nu ska jag ha lite is i magen och faktiskt låta henne vila idag och enbart rida imorgon. 


Gårdagens pass bestod av skänkelvikningar och övergångar och förvändgalopp. Hon känns väldigt stadig och stabil. Hon börjar bli säker i min ridning och går inte och känner efter och chansar om vad som komma skall som förr när hon inte riktigt var säker på om vi skulle bibehålla galoppen eller om vi skulle byta. 

Jag hoppas nu att hon kommer kännas helt perfekt i helgen och nu när hon ändrat sig så mycket så ska det på ett sätt bli skönt med vinterträning så man hinner rida in sig själv framförallt och befästa ett nytt system i uppladddningen för optimal prestation! 

Utveckling så kul och så utmanande! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s