Den ultimata förberedelsen! 

Hade det så extremt lyxigt inför den här tävlingen att Annsie kom hit fredag och lördag för att drilla mig och Liten till vårt bästa.

Fredagen ägnades genomgående åt markarbete, bommar på raka och böjda spår, långa och korta anridningar samt att växelspaken fungerade. Liten var lite för het i början och tog lite väl stora egna initiativ, och kom inte riktigt genom ryggen.

Jag försöker då emellanåt att bromsa mig ur problemet utan ben… Inte den bästa lösningen. Hon måste acceptera att göra sig ridbar och jag måste våga rida henne till en ridbarhet inte bara åka med och hoppas på det bästa.

Men efter några repetitioner så blev hon väldigt bra och jag red väldigt mycket bättre. Känns som att dom två sakerna kanske går lite hand i hand…

Hon avslutade fredagen på ett väldigt fint sätt och det kändes som en bra grund att stå på inför lördagen som skulle vigas mer åt banhoppning. Där låg fokuset på att ha hästarna framme för skänkeln, vara vändbara, vi skulle ha en plan med vår ridning, och hästarna skulle få ta i lite extra med en 4 kombination.

Hon var fortfarande rätt het och lite svår att påverka till en början, hon vill väldigt gärna när hon blir het vända sig lite åt fel håll, sänka hennes långa rygg och trycka lite upp genom nacken. Det är ju något jag jobbar på varje dag. Och även att ha en ridbar mun där hon accepterar halvhalterna genom hela kroppen.

Jag ägnade hela lördagens träning åt att hela tiden vara noga med att hon var med mig och inte gick ifrån mig, var mjuk i kontakten och inte blev stark samt att att jag var nog med att få henne tillbaka på bakbenen även om det då krävde att jag tog ett extra språng men så att hon kunde hoppa sitt bästa och inte behöva gå lite på fart för att styrkan inte riktigt räcker till och där med bli lite flack.

Tycker att hon gjorde en väldigt fin träning och jag är väldigt nöjd med henne. Vi jobbade mycket på ”omhoppningssvängar” vilket var första gången för henne och det gjorde hon väldigt bra! Känns ridbar, driver fint och var väldigt med mig.

Fick ett nedslag där jag just red iväg henne på en distans istället för att spänna bågen och få kraft i mitt språng och då var hon sedan för lång till hindret efter och där kom nedslaget. Det var också det som blev ett litet wake up call för mig om hur jag skulle lägga min plan inför söndagen.

För mig på just henne passar det så mycket bättre att vända korta vägar och ha henne på bakbenen än långa distanser i stor galopp för jag tappar än så länge lite väl mycket tryck i den stora galoppen och då planar hon ut lite för mig. Styrka och ridskicklighet är vad som behöver till!

Var lite orolig att hon kanske skulle vara lite matt efter två riktigt bra träningsdagar för Annsie men det visade sig ju vara det absolut bästa upplägget och hon avslutade helgen med en jätte fin tävling. Det känns skönt att veta att hon är i så bra form att hon lätt går tre lite hårdare dagar på raken utan att tumma på kvalitén. Och det är en skön känsla att ta med sig in i vinterträningen.

På fredag styr vi till Lasse igen för ännu en träningshelg och då ska även Gullis få följa med och gå en dag innan vi sedan tar en helg off när jag åker till Linköping för fälttävlansträffen! Ska bli så himla kul!

Jag och Annelie har pratat om att äntligen åka tillbaka till Loviseholm igen för träning, mys och middag och sen hinner även Lasse hit en gång till innan året är slut!

Känns så himla lyxigt nu november och december och det är ju en väldigt skönt känsla för det är ju inte jätte ofta man ser fram emot just dom månaderna…

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s