#nostirrupnovember

Det pratas om utmaning i november att rida utan stigbyglar och även om jag är sådär 8 dagar sen på bollen vill man ju inte vara sämre. Får helt enkelt ta igen dom dagarna i december.

Super smidigt för mig för jag har ju inte stigbyglarna på på mina sadlar utan sätter på dom varje dag så jag har ju nu tjänat in säkert en minut per dag i av och påsättning. Inte illa! Och med tanke på hur svag jag var i tisdags på träning med Mårten Nylén så kanske jag borde lägga den där extra minuten på träning av mig själv!

Mjukstartade igår med att rida en häst utan stigbyglar och den lycklige fick bli Gullis, dom andra två vilade inför kommande träning i helgen så det blir deras tur idag när Gullis ska återhämta sig inför sin första träning sen i juli! Förstå lyckan! Även om vi bara kommer att träna så mycket som vi orkar men ändå!


Gullis kändes väldigt fin igår, red mycket varvbyten, tempoväxlingar, skänkelvikningar och förvändgalopp. Man känner tydligt i den förvända att han fortfarande är rätt svag och vi har mycket styrketräning framför oss i vinter.

Men tycker att han jobbade på jätte fint och vi avslutade passet med att ligga på en stor åtta i hela ridhuset i förvänd med byte på diagonalen till förvänd. Gillar att rida bytena just förvänd till förvänd för jag tycker att dom blir mycket rakare så och man svajar inte runt så mycket och bytena kommer verkligen på hjälpen och hästarna chansar inte lika lätt som de kan göra om dom blir lite laddade och man byter rättvänd till rättvänd.

Idag ska som sagt Gullis få återhämta sig efter två dagars trim och gå en promenad i allén medan de andra två ska få trimmas dressyr på! Känner mig riktigt taggad!

Och imorgon styr vi sedan som sagt till Lasse igen med Liten och Gullis för en dag med markarbete och sedan ska Elmer och Liten hoppa banhoppning på lördag och även det under Lasses vakande öga!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s