Lasse.

Om ni frågar mig måste det lyxigaste ändå vara när träningarna ligger två dagar i rad, det ger verkligen så mycket mer än veckoträningar om ni frågar mig och nu när vinterträningen har dragit igång så har jag haft lyxen att ha skåningarna här redan 3 helger!

Helgen som passerade tillbringades med Lasse, Liten och Gullis och så självklart Fredde såklart! Utan honom varken körande av två hästar, bilder eller film! Eller groomning heller för den delen så jag kunde rida hästarna direkt efter varandra.

Gullis fick självklart mjukstarta så han gick enbart på fredagen, han kändes lite ringrostig, lite chockad över att kombinationer existerar men samtidigt så glad och lite busig ❤️

Man känner fortfarande att han såklart saknar lite styrka, jag blir lite passiv i min ridning istället för att hela tiden rida honom upp i galoppen, skapa luft och spänst och därmed få mycket bättre språng.

Han blir ibland även lite lång för mig och jag reagerar inte riktigt på det så där har jag en nyttig vinterläxa åt mig själv!

Men väldigt nöjd, nyttig träning för oss och nu har vi lite drygt en månad på oss med styrka och smidighet innan Lasse kommer tillbaka och då väntar det faktiskt träning två dagar för honom. Längtar redan! Den träningen kommer dessutom bjuda på terränghinder så ni förstår ju själva lyckan!

Liten däremot fick kämpa på i dagarna två och hon utvecklas verkligen åt rätt håll och känns väldigt bra! Fredagen bjöd en lite väl pigg ponny och en lite väl effektiv röv från ryttaren i fråga, inte den perfekta kombon …

Men efter att ha blivit påmind om att en sits också är lättsits, lite öppnor och slutor, ägnat takten en tanke så blev det mycket bättre!

Liten fick genomgående under träningen jobba mycket på en låg studs på volt vilket är väldigt nyttigt för henne och som gav en väldigt mjuk och spänstig känsla.

Vi jobbade mycket smidighet, byten, vändningar, korta och långa anridningar och landningar. Väldigt nyttig träning som gav en väldigt skönt känsla av smidighet i hästarna.

Lördagen bjöd sedan lite mer åt banhoppningshållet även om vi började träningen med bockar, byten och ett ganska intensivt arbete på ett stort S över ridbanan med bockar på relaterade avstånd.

Dagen till ära så var Liten helt plötsligt lite lugn vilket hon kan bli ibland och då rider jag henne faktiskt lite dåligt innan jag skärper till mig. Jag har lätt för att ha lite dålig grundgalopp och om jag lägger på lite mer tryck så glömmer jag lätt bort att ha henne najs i handen så då får jag henne lite för stark för mig.

Men det är ju tur att man tränar för det är ju just då man kan bli bättre på just det där men måste öva på!

Över lag så var hon väldigt fin på träningen men ibland blev jag lite snabb i överlivet eller höll lite dålig galopp och på så sätt är Liten ganska tacksam för då kan hon pilla av en bom för att påminna mig om att rida bättre. När jag gör om och gör rätt så bjuder hon då på väldigt luftiga och fina språng! Hon är ju verkligen inte en häst som river men man får ju faktiskt inte rida hur dåligt som helst!

Riktigt nöjd med dessa två dagar och tycker att hästarna överlag känns väldigt fina! Och lyxen att få upp både Lasse och Annsie hit känns väldigt bra! Bra upplägg. Bra träningar. Väldigt bra utveckling.

Tyvärr hinner jag inte rida något mer för Annsie i år då hon bara har en träning kvar här uppe och den ligger på CC vilket blir lite långt för oss.

Men däremot så ska jag, Anndao, Fredde och alla cirkusaporna ”åka på ridläger” för Lasse 15-16 december. Ska bli jätte mysigt att åka iväg med alla hästarna, sova borta och träna intensivt i två dagar. Att vi dessutom ska köra in Åbys fina terränghinder gör det ju inte sämre.

Planen var ju att Elmer skulle tränat även denna träning på lördagen så att han och Gullis delade plats men tyvärr så står han hemma med ett väldigt manligt bandage som passar honom utmärkt men under bandaget ligger en elak hovböld i kronranden ….

Kalle och Elin har gett honom kärlek och vi hoppas att han på fredag vid åb ska må prima igen!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s