Tomtens verkstad

Igår kom snön och det något underkylda regnet så det var lika bra att försöka förekomma något och ta tag i vinterns tråkigaste uppgift. Vinterbroddning. Det är verkligen så definitivt att det inte finns någon återvändo då.

Blev ju dock light versionen igår då jag endast hade två hästar att brodda så förutom att man på något konstigt sätt alltid har lite för få broddar så gick det väldigt smidigt.

Resten av kvällen tillbringades med OS grenen medicinering av Elmiro som även igår hade alla överlevande när det väl var klart.

Sedan hade vi en riktig myskväll med ordentlig rycktning av alla hästarna, oljning av hovar, toppning av svansar och det viktigaste – godisregn!

Vi ströade lite boxar, jag hann med att hjälpa till och dra av en sko. Ryktet säger ju tappsko kompetens tack vare Johanna och Uffe men jag håller mig hellre till att dra av skorna än att slå på dom om jag måste välja.

Skönt att broddningen är klar även om man helst önskade att dom skulle slippa ha dom såklart.

Nu är det egentligen bara klippningen kvar innan man kan säga att vi är redo på riktigt för vinterträningen! Men den får vänta ett uns tills man känner att klippmaskinen är ordentligt vid liv eller har fått bytas ut mot en ny ….

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s