Mer mys än träning …

Långa dagar på kontoret, sen ankomst till Säteriet, lite kyla på det, to do’s i och med det så som broddningen här om dagen gör att även mina 24 timmars dygn också tar slut ibland… förstår att det låter osannolikt!

Igår anlände jag och Anndao inte till stallet förrän 19:30, så när allt var mockat, hö fixat och Elmer medicinerad var klockan redan 20:30 …

Så istället för att hetsigt sadla upp ägnade vi oss åt en ordentligt ryktning av alla hästarna och Anndao tvättade även krubborna. Ibland är det bara så himla mysigt att bara stå och rykta och skämma bort dom lite extra med godis, så trots att denna blev lite lugnare än planen från början så känns det som att hästarna är väldigt nöjda med tillvaro.

Ja inte Elmer kanske, få medicin och stå på box är kanske inte hans favoritsysselsättning om en säger så …

img_3388

Det är skönt att hästarna fortfarande är så himla fina i pälsarna trots att det var en liten stund sen dom fick bada och även är lite väl långhåriga kanske. Haha. Älskar dock mina borstar från William Leistner, dom är verkligen outstanding i borstväg! Finns inget som är bättre än dom och det syns som sagt även på hästarna. Otroligt blanka och välmående och högkvalité även på vinterpälsen. Klart inte allt sitter i borstarna, dom mår ju även fysiskt och psykiskt bra såklart!

Men som sagt helt klart dom absolut bästa! Och ryktborsten PikAs ÄLSKAR jag! Du kan säkert hitta borstarna lite varstans men hos Sanna finns ett stort utbud och även Hästshopen har några få kvar till 25% rabatt!

Morgonen idag däremot startade tidigt så jag hann med ett lättare trimpass innan jobbet på Liten. Jobbar mycket övergångar, fokus på att få henne lugn och mycket sidvärtsrörelser i form av skänkelvikningar och svaga öppnor och slutor.

Red även idag utan stigbyglar, jag hamnar lätt lite snett i sadeln så det är verkligen nyttigt att rida utan stigbyglarna så att jag verkligen kommer ner rakt i sadeln. Framförallt i slutorna märker man hur jag lätt hamnar lite likt en fender på vänstersidan och då när jag gör dom i galopp fram till medellinjen och rätar ut får jag lätt ett byte! Bra kvitto på att jag måste sitta rakare! Bästa med viktkänsliga hästar 😉

Nöjd med hennes jobb idag, avbrotten börjar bli riktigt bra, igångsättningarna är fortfarande lite sämre. Sen är det mest jag som har hemläxa, för när hon blir lite stressad ibland i jobbet med slutorna så lägger hon sig lite på och blir lite kort i halsen och då är jag gärna där likt en flugfiskare och hivar in fångsten istället för att lätta lite på linan. Ajabaja!

Men bra jobb som sagt och en väldigt fin morgon när vi kom ut ur ridhuset, då blev man ju helt klart mer sugen på att rida hela dagen än räkna forecast, budget och substansvärden 😉

Kvällen ska tillbringas med Fredde ute på Stav där vi ska lyssna på Fleming som ska prata om kolik! Så kul! Fleming är så sjukt intressant att lyssna på verkligen! Känns dom som att jag kunde sovit kvar där alternativt börjat jobba där med tanke på att jag 3 dagar av den här veckan ska hänga där för imorgon är det dags för ÅB med Elmer! Håll tummarna för honom ❤

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s