En dag på kliniken

I fredags så startade jag morgonen med vad vi trodde ett snabbt återbesök. Däremot så trots tydliga tecken på hovböld så verkar det nu som att det faktiskt inte är det.

Efter 5 dagar med våtvarmt och även det helgen innan om än inte lika snyggt som Beatas omslag så har det vi hoppats på var en böld inte utvecklat sig till det.

Det allra mest troliga är att denna ungdom helt enkelt busat så mycket i hagen att han lyckats trampa på sig själv, eventuellt skulle han kunnat missbedömt lite och krockat med en envis sten på marken.

Så för att nu vara extra säkra på att det inte var något inne i det lilla hålet så sondade vi självklart en gång till och därefter utraljudades området och även en ordentlig titt på hovleden som nu hade börjat bli lite svullen.

Vi tog sedan även ett prov på ledvätskan i hovleden då den inte riktigt var så kolsvart som man skulle önska på ett ultraljud och sol ni alla vet vill man ju verkligen inte ha en infektion i en led.

Övriga tecken tydde inte på det, han har haft stabil, normal temp. I övrigt är inte allmäntillståndet nedsatt mer än att han tycker att det gör ont såklart och att det tråkigaste som finns är att stå på box.

Men som ni kan se på Beatas leende så var ledvätskan väldigt klar och fin! Så härligt! Vi skickade den självklart på analys oavsett men första anblicken tydde på en frisk led.

Så nu är vi hemma med tryckförband över kronranden, vi äter fortfarande metacam och han går mycket bättre även om det gör ont att vända.

Han gick även mycket bättre redan i fredags på kliniken så det är jätte skönt!

På tisdagkväll ska vi tillbaka igen och se om vi fått bort lite svallkött som blivit av det våtvarma och sedan håller vi tummarna för att vi snart kan slå på en sko igen och han kan få börja komma igång.

Som vi alla längtar! Även om det såklart är gosigt med godisbuffé och morotsregn så är det ändå väldigt mycket roligare att gå i hage och bli riden!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s