En känsla av lätthet

Stigbyglarna bor i skåpet och jag kämpar på flitigt att rida utan. Har råkat fuska en gång när dom åkte på av bara farten men lovar att ta igen det i december!

Just nu trimmar jag ganska mycket och hoppar lite lite så det ska också bli ändring på men just nu måste jag effektivisera min tid så bra som möjligt då den är ett uns knapp och jag, mamma och Anndao har gått om varandra lite i stallet och det är både väldigt mycket lättare och väldigt mycket säkrare att hoppa med sällskap och hjälp.

Tur det snart är jullov så tiden blir mer obegränsad!

Bullen börjar iallafall kännas väldigt mjuk och fin i kroppen, han rör sig med lätthet och känns väldigt glad i arbetet.

Han jobbar mycket på övergångar, varvbyten, tempoväxlingar och sidvärtsrörelser i olika former. Jobbar mycket på att han ska ta för sig och inte backa av och bli bekväm. Övar på att trava på med lite större steg utan att han blir stark och lägger sig på.

Vi styrketränar i förvänd galopp och där känner man att kvalitén blivit lite sämre så den behöver vi öva på varje dag och bli starkare igen.

Förr har jag upplevt honom lite svagare i högervarv men jag tycker att han blir mer och mer liksidig och han känns mer och mer likadan framför mig i formen så det jobbet känns väldigt bra!

På Lasse träningen hoppade han lite till höger genom serien så där känner man fortfarande att han är svag så han ska få hoppa rätt mycket serier sen men vill visa upp honom på Stav först innan vi hoppar för mycket. Inte för att något känns konstigt utan enbart för att inte springa i förväg.

img_3570

Jag tror ju även på att det är detaljerna som gör det och hur töntigt ni än tycker det låter så ska jag kolla på en ny sadelgjord till honom som jag tror kommer göra det där lilla extra!

Jag älskar ju mina ELT gjordar men jag har kommit fram till att just Gullis vill ha en sadelgjord med fårskinn. Jag vet ni tänker att jag är knäpp men det är verkligen STOR skillnad när jag rider med ELT gjorden kontra magplattan med fårskinn. Alla tycker att jag är lite sjåpig med Gullis och det må så vara men är man bästa vänner och soul mates så är man ❤️

Btw ni får klara er med gamla bilder så länge, nu går vi ju dessutom in i den här tacksamma tiden av att fota i konstant mörker. Men jag lovar jag ska försöka lura ut någon i dagsljus snart!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s