Sen kväll och tidig morgon.

Avslutade gårdagen med en sen kväll i ridhuset tillsammans med Anndao som satt på Bullen, jag som satt på Liten och Fredde var vår proffsiga hinderpersonal! Så lyx!

Vi hade dessutom sån tur att vi bara kunde ta över lite hinder och bommar så vi dessutom enbart behövde plocka undan. Sharing is caring.

Blev lite travjobb över bommar vilket vi alla vet Liten tycket är djävulens påfund. Då måste man ju ha kontroll över sina ben och inte enbart svinga dom i ljusets hastighet.

Bullen däremot han ska mer komma ihåg att lyfta på benen vilket såklart också kal vara svårt att komma ihåg.

Anndao var dessutom lite väl mysig med honom i början så hela dom myste mest bara runt utan plan. Men när dom fick fart på grejerna så skötte dom sig riktigt bra!

Vi låg sedan och rullade på en stor 8, a la den som vi brukar göra med 9,5 meter men denna gång utan bommar, egentligen bara utav ren lathet och inte av någon funktion. Anndao och Gullis fick skutta på lite lägre höjd och Anndao fick öva på att hålla ett jämt tempo fram till hindret och inte lätta i handen.

Det är ju rätt stor skillnad på att hoppa Bullen och att hoppa Elmer om en säger så…

Jag var duktig och höll mig till att rida utan stigbyglar för att så väl öva min sits som min balans och följsamhet. Liten är ju väldigt känslig och blir nästan lite rädd om man hamnar för snett på henne så ur den synvinkeln är hon väldigt tacksam att öva detta på. För jag måste komma verkligen fokusera på att sitta rakt upp och ner på henne.

Hon skötte sig väldigt fin, blir lite het och då blir det extra svårt utan byglar tycker jag men det är bara att kämpa sig igen detta för att bli bättre på andra sidan.

Som ni ser så har mina tår även utan byglar en tendens att vilja dippa och trycka bak skänkeln längre än nödvändigt. Så det är bara att kämpa!

Eftersom vi avslutade gårdagen med att vara sist kvar i stallet så ville vi ju inte vara sämre än att vi var först där idag så sagt och gjort, klockan ringde i ottan och det blev en härligt morgon med trim på utebana i 6 plusgrader. Härligt!

Jag gillar som sagt snö precis över jul och nyår i övrigt ser jag gärna plusgrader och en fungerande utebana!

Liten kändes fin, hon blir lite gungig med huvudet när hon får feeling och tycker att hon är bra, då kommer öronen rakt ut åt sidorna och där med huvudet i självsving. haha så vi måste fortsätta att jobba på att få en lång hals, avspänd form och ett huvud som inte kommer i gungning när det känns bra 😉

Det är verkligen så himla mysigt och fint på Säteriet, man kan ju bli lycklig för mindre när man har den här omgivningen att jobba i!

Soluppgång över vattnet är helt klart svårslaget! Och längtan efter våren är helt klart överhängande!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s