När man fuskar måste man träna på något som man är dålig på.

Det är sant … igår fuskade jag och red med stigbyglar. Jag har nämligen lite ont i ryggen, haha skulle visa Malin hur stark jag var. Man kan säga att det inte riktigt gick som det var tänkt. Gjorde chins i hennes stång som bestämde sig för att släppa så platt som en pannkaka landade jag på rygg på golvet … tur det finns radital och stigbyglar några dagar innan jag är i form igen! Helt klart farligt att träna 😉

Men något jag alltid måste öva på är att stå i lättsits och rida bommar och hinder i lättsits så då får jag helt enkelt öva på det! Inte svårare än så!

Så igår åkte tre bommar fram på volt där bommen i mitten fick ligga på ett par sockerbitar.

Efter en dags vila var lite som sig när lite för het till en början av passet men när hon har fått blåsa ur lite och man kan börja jobba på bommarna så blir hon riktigt fin sen.

Tycker att hon blev väldigt avspänd och bra, att jag kunde stå still och inte backa i handen utan ha henne lite skönt loose på bettet och ha halsen ute.

Ibland blir det ju fortfarande inte optimalt och hon väljer ett stort läge, här måste vi öva mycket på att spänna fjädern och komma upp i luften istället för att bli lite långa och plana ut. Dom gånger jag får ett ner på en bana är just för att jag väljer att rida lite fram utan att ha bra stamp i bakbenen. Detta övade vi jätte mycket på för Annsie sist och det gav ju fantastiskt resultat som ni minns!

Anndao var däremot duktig och trimmade på Gullis utan stigbyglar så det är tur att det inte är alla som fuskar!

Vi har även bestämt att vi ska rida minst en dag i veckan hela 2018 utan stigbyglar. Att ”offra” en dag i veckan och plocka bort sina stigbyglar borde verkligen alla göra. Jag har också varit dålig på det innan men nu känns det väldigt naturligt att rida utan.

Bullen såg väldigt fin ut efter att jag påminde dom om att rida fram titt handen, skapa kvalité och stämma av på yttertygeln och komma ihåg att vända yttersidan.

Blev helt klart en riktigt mysig kväll i ridhuset tillsammans, Elmer fick komma ut och gå en promenad ute också vilket han uppskattar. Stallgången är inte så jätte upplyftande tycker han.

Vi hoppas ju att han efter idag sakta ska få börja komma igång igen och snart få komma ut i hagen, tyvärr så är det ju lerigt ute och just kronranden sitter ju lite i ett lerigt område … men bara att få komma igång och börja ridas igen tror jag kommer göra honom väldigt lycklig!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s