Grooming Mama ❤️

Mamma har kommit hem från landet, gjort en halvhalt på Augustgalan och nu är hon tillbaka i stallet igen! Så igår kväll plockade jag upp mamma i Tungelsta på väg hem från Stav eller ja jag snarare väntade in henne där eftersom det inte gick några tåg hem men helt klart lite skönt att få sällskap i bilen i mörkret längst slingerbulten på vägen till stallet.

Mamma tog tag i stallet medan jag tog tag i ridningen som förlades i det nysladdade ridhuset! Kan det bli mer lycka? Tveksamt!

Liten trimmar på med tempoväxlingar och sätta benen i kors och samtidigt göra det genom ryggen, helt galet svårt säger hon! Men hon börjar bli väldigt fin även om det fortfarande är väldigt svårt.

Hon är fort lite för het och har en liten tendens till att vilja vända sig lite för mycket ut och in i framförallt halvhalterna eller krypa in lite väl mycket bakom och försvinna från mig så vi har mycket jobb framför oss då målet självklart är att gå upp på 2* nivå under 2018!

Gullis fick igår göra Litens jobb med tre galoppbommar, han var till en början när jag red fram lite lat och var inte super sugen på att stoppa in bakbenen så då luftade han iväg för mig någon gång kanske i hopp om att jag skulle kliva av men kvar satt jag och tur var väl det för jäklarns va fin han blev sen!

Jobbade väldigt fint med bommarna och kändes väldigt avspänd och smooth i handen. Satt ihop i kroppen utan att tappa stuns i galoppen.

Låg och rullade några varv åt gången och byte varv i en stor 8 med ett byte och nötte sedan några varv åt andra hållet och sen om igen. Min pricksäkerhet hade lite övrigt att önska kan man helt klart säga… så den får bakläxa. Men väldigt skönt att Bullen kändes så avspänd i bomjobbet, han har ju varit lite stressad efter att han har haft ont i sulorna men det är väldigt skönt att han även mentalt börjar landa i att dom är lagade nu.

Riktigt nöjd med honom och han får helt klart gårdagens guldstjärna!

Måste verkligen ta tag i klippningen snart.. Dom blir så varma hästarna när dom jobbar så här bra!

Morgonen spenderades även den i stallet där mamma skötte markservice och jag passade på att trimma ännu ett pass på Liten. I teorin borde jag ha ridit ute men det var verkligen inte alls roligt väder någonstans så det fick bli ridhuset. Trimmade ute i lördags så hon har bara gått två dagar inne innan idag men ändå. Gillar att variera för hästarna och dessutom passa på att använda ridbanan så mycket man kan innan vintern är här på riktigt.

Riktigt nöjd med henne imorse, fortsatte där jag slutade igår och min rygg känns bättre så idag åkte stigbyglarna av igen. Jobbade med att inte fastna i handen och få henne kort i fronten, få henne att ta i spåra och tempoväxla. Jobbar en hel del på slutor längs långa diagonaler i galopp vilket hon tycker är riktigt svårt men hon blir bättre och bättre på det. Hon kommer mer överlag genom ryggen och tar i på rätt sätt, tenderar till att bli liiiite låg i fronten så hela tiden måste den upp och fram. Självklart kan hon vara rund och låg men då får man inte tappa bärigheten och känslan av uppförsbacke.

Kvällen ska spenderas i Hammarbysjöstad med mysig middag och kalas för Romeo som fyller 12 år på fredag och därefter får det bli glöggpremiär i paradvåningen tror jag allt. Jag är ju inte en jätte julfantast men jag ser ändå fram lite emot att få börja julpynta i helgen. Jag smygstartade med att tända balkongbelysningen här om dag 🙂

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s