I ottan

Ännu en dag i ottan i stallet tillsammans med Mami ❤️ Ikväll väntar ju nämligen Friends så lika bra att göra stall och trimma tidigt så att allt är klart!

Bästa Mami gjorde som alltid stallet och alla dess sysslor och släppte ut Liten i hagen så jag kunde fokusera på att trimma på Gullis. Och när det är kallt som bara den, mörkt som i graven och en aningens John Blund i ögonen så kan man ju inte bli annat än helt varm och lycklig i själen när man kommer upp till ridhuset och det inte finns ett enda hovavtryck i det. Finns nog verkligen inget bättre än nypreppade banor! Och just nu skäms jag bort med det typ varenda dag. Tusen tack alla ni som gör mitt och hästarnas liv så bra som det bara går för att vi ska kunna bli så bra som det bara går!

Red ett lite lugnare pass idag där det blev en hel del förvänd galopp på så väl raka som böjda spår, långsidor och serpentinbågar. Är riktigt nöjd med honom och hans känns starkare och starkare för varje pass just nu. Tyckte ju för någon vecka sedan att han kändes rätt svag och kantig i den förvända galoppen men idag tycker jag att jag på ett fint sätt kunde rida honom upp i galoppen och få kvalité utan att han ger sig av eller blir stressad.

Man tror ju kanske inte det men Bullen är en rätt lättstressad häst så det är verkligen inte bara att hoppa upp och tuta och köra även om han alltid är fin och kan väldigt mycket så måste man hela tiden balansera på gränsen och få honom att ta i lite extra utan att han just blir stressad istället.

Avslutade passet med lite skänkelvikningar i trav som flöt på fint utan att han backade av utan bjöd fint fram till handen. Imorgon blir det till att snäppa upp nivån lite och trimma ännu lite mer och sedan till helgen kan man ju önska att det skulle bli lite varmt så man kan rida ut ordentligt annars får det nog bli en dag klättrande i skritt och sedan går vi in och hoppar en dag är planen, hoppas bara att jag har en hinderpersonal som är sugen på det också 😉

Liten har kämpat på i dagarna tre så hon får en dag i hagen idag medan jag och Fredde roar oss på Friends, vilket ska bli super kul och därefter drar vi igång imorgon igen med träning. Hennes schema ser ut som Bullens med lite trim, hoppning och klättring.

Elmer skrittar lite lätte men om det inte är halt i helgen, han har ju ingen sko, så hoppas jag på att han kan få komma ut på en lite längre promenad längs allén och i dagsljus. D-vitamin känns verkligen som en bristvara just nu.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s