När man inte vill veta vad som sägs bakom ens rygg…

Det har nog inte undgått någon i hästsverige hur tyvärr årets upplaga av SIHS fick ett fruktansvärt slut där en av Fredrik Perssons hästar mycket hastigt omkom vid prisutdelningen igår.

Det enda folk också verkar bry sig om är att hästen Luma de Lux var 21 år gammal och hur man kan vara en sån fruktansvärt oansvarig människa som tävlar med en så gammal häst.

Det jag inte förstår är hur man

  1. Kan döma Fredrik på det viset
  2. Kan döma Axel Wallman på det viset som för helgen var tävlingsveterinär
  3. Ta bilder i överflöd på det hemska som inträffat och sedan sprida det på sina egna sociala medier.

För mig är det så fruktansvärt respektlöst, varför vill vi gotta oss i andras tragedi? Precis som vid terrordådet så ser man hur folk hänger ut ur byggnader för att fota och filma offer. För mig är det helt obegripligt.

Jag inser också i samma veva att jag absolut inte vill veta vad folk säger om mig bakom min rygg. Nog för att Elmer absolut inte under några omständigheter tävlar på världcup nivå, utan långt därifrån! Så är han 22 år och fyller snart 23. Han har tävlats hela året, kommit hem med pris nästan varje start och han ÄLSKAR det!

22137194_1559648744154800_8356917505542039689_o

Det som skaver mest i mitt hjärta just nu är att Elmer inte kan röra sig så mycket som både jag och han önskar i och med hans kronrand. För mig. att ställa en så gammal häst på box är döden! Och skulle han inte få följa med på träningar och tävlingar så kan jag nästan lova att tristessen skulle vara hans död.

Självklart är alla hästar olika men just han älskar ett liv där han får vara kung! Han får vara aktiv och han får vara med!

Fredrik Persson tillhör vårt Svenska landslag, han precis som alla våra andra landslagsryttare/kuskar har helt andra krav på sig än oss vanliga döda vad gäller vet checkar av hästar, upplägg, träning och tävling. Att ifrågasätta Fredrik är som att ifrågasätt hela vårt Svenska system och jag är övertygad om att ingen skulle ställa upp med en häst oavsett gren och ålder i en världscup tävling om hästen inte var vid god vigör och redo för sin uppgift. Alla vet att skador kommer så lätt ändå så att ställa upp med en otränad häst skulle ingen i våra landslag göra.

Och att Fredrik kan ställa upp med en häst som är 21 år talar väl mer om hans fantastiska förmåga att träna hållbara och sunda hästar. Likt Linda Algotsson som på Stand by me red OS vid 18 års ålder och EM vid 19. Hatten av för er!

Jag känner stor sorg för Fredrik och hela hans team och för Svensk ridsport som mist en fin tävlingshäst som två dagar innan vunnit uppvärmningsklassen och sedan fick avsluta sin karriär med en fantastisk andra placering i världscup tävlingen under gårdagen.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s