I rytmen

Fyra hinder. Fyra distanser. Nog så svårt! Söndagshoppning som sig bör igår med räcke  – oxer på långsidan, 6 språng, sedan oxer – oxer på ena diagonalen, 5 språng och räcke- räcke andra diagonalen 7 språng.

Egentligen bara att hoppa in och rida sina linjer och distanser, vara lugn med sitt överliv och ha hästarna najs och avspända. Men oj så svårt. Ibland red man på fel antal – skäms! Ibland red man an utan en smooth känsla i handen… och ibland blev det för spänt!

Överlag är hästarna fina, Bullen jobbar bara på trygghet och avspändhet medan Liten fick lite höjd i benen. Bullen får inte hoppa högt än förrän han känns avspänd igen, jag tror att han hade väldigt ont i hovarna på slutet och det har satt sig lite grann i hans huvud så det ska nu jobbas bort med lugn och avspändhet.

På Liten har sitsen blivit ett uns bättre men jag tappar den fortfarande ganska mycket på Bullen tyvärr… Så det är tur att små hinder ofta står på vårt gemensamma schema då vi båda tydligt behöver det! Måste även hoppa honom lite mer utan stigbyglar så att jag tvingar mig till en lite bättre sits även på honom och får det befäst i ryggraden.

Bullen fick träningssällskap av Lova och Sigge som var riktiga stjärnor! Sigge 3 år och Lova 9 år. Hur häftiga är dom inte! Det var en grymt fin söndagsmorgon som följdes upp av en väldigt solig förmiddag. Riktigt härligt!

Hästarna känns överlag fina inför träningen i helgen för Lasse, ska hinna med ett markarbete till tänker jag innan vi åker tänker jag med lite bommar på volt för att känna att jag har kontroll på sidorna, lösgjorheten och trycket i galoppen.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s