Årets sista träning

Då är årets sista träning gjord för hästarna och dom skötte sig fantastiskt. Vi började på fredag em/kväll med markarbete och banhoppning för hästarna. Förutom att Bullen är lite annorlunda att rida nu efter att han har haft ont i fötterna och jag måste rida in mig lite på nytt så får han helt klart fredagens guldstjärna.

Han gjorde en väldigt bra träning och han känns väldigt fin! Vi har dock massor att öva på såklart och precis som det ska vara men vi fick till och med Lasse att ta av sig mössan en gång så det är vi väldigt glada för!

Det blev en hel del travhoppning och fokus på att ha ett stöd i handen och rida emot hela tiden. Jag måste vara noga med att rida honom upp i galoppen och ha honom framför mig med en ”postive pull”

Lördagens ägnades sedan åt inomhusterräng, vet inte vem som var gladast sist vi tränade terräng var för Erik Duvander i midsomrars. Så ni förstår ju att det kröp lite i kroppen. Och Bullen bjöd till och med på ett och annat bocksprång.

Han känns ju väldigt fin på terränghinderna och sprikrak på linjerna. Lite kort i rocken till en början men det rättade han till på slutet när han visade att han kunde gå på 2 istället för 3 på en distans.

Super bra träning för Gullis och så kul att äntligen kunna träna två dagar på raken igen, går inte riktigt att beskriva den känslan. Han avslutar verkligen året på ett fint sätt även om vi såklart ska träna på hemma i vår egen vrå fram tills Lasse kommer om drygt en månad igen och stämmer av oss.

Liten började träningshelgen med att vara hetare än hetast och lite som en klick smör i en het stekpanna… Att det dessutom var 4 andra i gruppen varav en annan också rätt het gjorde ju inte saken lättare utan hon laddade på rätt ordentligt. Bullen hade ju lyxen att under fredagen endast vara 3 st i hans grupp, jag och två ponnyer.

Åter till Liten, när hon blir sådär het så glömmer jag lite att ha henne framför skänkeln, hon blir ju aldrig oärlig utan hon hoppar ju alltid, däremot så påverkas kvalitén på sprången kraftigt.

Så jag fick öva mig på att ha mjuka armar, inte backa henne och ha henne framför mig trots att känslan av en explosion var nära. Hon fick precis som bullen gå en hel del travhoppning och sedan avsluta med en liten bana som hon gör på ett fint sätt.

Jag blir lite snabb med överlivet fortfarande så det är helt klart mig ansvarsområde den här kommande månaden framåt.

Lördagens stjärna kammade däremot Liten hem, hon gjorde en väldigt fin terrängträning där hon är extremt bra på linjer och smalhinder, har en galopp som enkelt går att variera storlek på och allt känns väldigt lätt.

Man behöver nästan inte säga så mycket mer om träningen, jag hade en super känsla och den tänkte jag behålla och längta till våren!

Ska dock passa på att tacka Fredde som både var med och groomade, fotade, filmade och körde in alla terränghinder till lördagens träning. Det blev helt klart lyckat, var jätte kul och hästarna var som sagt väldigt fina bortsett från Litens lite väl heta jag på fredagen.

Längtar så tills Lasse kommer nästa gång! Det är verkligen så kul att han kommer upp till oss i norr så ofta som han ändå gör just nu.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s