Fantastic Four

Härlig lång stalldag igår med fina hästar. Passade på att trimma alla fyra och alla skötte sig mer eller mindre strålande.

Elmer låg på lite väl mycket och hade glömt bort lite att man kan vara lös och ledig och ställa både höger och vänster oberoende av galopp så han blev lite väl laddad ett tag med skötte sig fint sen!

Näst på tur fick bli Cindie, ja jag har kommit på mig själv! Jag kallar henne Cindie och inte Cindy. Så ja då får det bli så!

Hon får en av dagens guldstjärnor helt klart! Efter en dag med lösgalopp följt a äv tre dagars vila var hon en superstar.

Hon har ju varit lite spänd just i själva uppsittningsmomentet men igår avspänd och helt stilla! Jag har ju haft ett mönster som jag håller mig till varje gång jag sitter och nu efter tre veckor är det inga konstigheter.

Under passet så sprang hon sen mer eller mindre fint på tygeln i alla gångarter. Det är fortfarande svårt att fatta galopp men igår blev det rätt varje gång om än inte jätte snyggt ännu. Det ska vi finslipa lite på bara!

Damerna först så Liten fick bli nästa att skolas. Hon likt Elmer låg på lite mycket till en början så hon fick göra väldigt många övergångar och jag fick öva mig på att ta och lätta.

När hon blir så het blir jag lätt lite bakåtsträvande och stum och bromsig i handen istället för att rida henne fram framför skänkeln och ha mjuka armbågar.

Övergångar, skänkelvikningar och slutor senare så var hon väldigt bra och gjorde väldigt fina fattningar och avbrott! Skam den som ger sig.

Sist ut den sena kvällen, ja nu hade klockan hunnit bli 21 var gentlemannen av dom alla – Gullis ❤️

Han har gått väldigt bra nu ett tag så han joggade mer och med lite större steg och mindre samling. Han kändes väldigt mjuk och fin i traven och väldigt lätt i handen.

I galoppen blev han först lite kantig men precis som med Liten för man ta och lätta. Jag tänker mycket på det Lasse är på mig om att han måste komma upp i galoppen.

Lite styv i höger bog och bål men lossade försiktigt och kvalitén blev mycket bättre. Red många varvbyten och inga krusiduller mer än några branta skänkelvikningar för att stretcha ut honom.

Jätte nöjd med känslan på honom så han får dagens andra guldstjärna!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s