Årets första vurpa

Jag väntade iallafall till 4 januari innan jag med buller och bong besökte ridhusbotten … förra året ramlade jag ju av typ 5 ggr så det verkar vara lite min nya grej …

Hade lite gymnastik uppe för de lite äldre djuren och Bullen var magiskt bra! Precis där jag vill ha honom, perfekt tryck i handen och kvar med halsen inne och inte bara plana ut och bli stark.

Är väldigt nöjd med honom och hur han känns!

Hoppade inget högt alls utan fokuserade bara på galopp, rytm och känsla.

Liten var däremot rätt stark och låg på så hon fick göra oräkneliga repetitioner tills hon själv bara låg kvar, jag kunde sitta lite lätt i sitsen och ha kvar halsen ute. Hon avslutade sedan väldigt fint och var helt kvar i rytmen. Dock tog det en stund innan kolsyran hade bubblat ut!

Till Cindy sen gjorde jag det lite lättare och rullade in bommarna och la ner till världens minsta kryssoxer för att introducera henne till att hoppa på volt.

Först tyckte hon att det var både rätt svårt och rätt avancerat att både springa, svänga och lyfta på benen samtidigt så hon bröt av ur trav och hoppade i skritt.

Men efter typ 5 ggr började det släppa och hon hoppade nu och landade i en avspänd och balanserad galopp. Tänkte att nu låter jag henne bara rulla på ur den här galoppen och helt oförberett så hoppade hon av som om hindret vore 150. Jag kan tyvärr inte påstå att min följsamhet var 100% och efter det så kom ett rejält ryggskjut så man kan säga att vi om än jävligt fort separerades från varandra.

Tror båda var lite chockade över händelsen men jag lyckades ta mig upp igen utan några som helst problem och efter lite nötande så avslutade hon sedan att lugnt hoppa ur trav i båda varv.

Så förutom några fingrar som gör ont idag så är vi båda helskinnade och vänner även om hon får kallas för svarta faran ibland.

Det var nog mest synd om den stackars publiken som nog inte alls var förberedda på gigantiskt språng inklusive katapultstol och kast med liten ryttare i framåt volt landandes på rygg.

Elmer fick sen avsluta min riddag och det gjorde han på ett strålande sätt och kändes bättre än dagen innan så det var kul. Han fick smyg ta ett litet skutt åt varje håll men det säger vi inte högt!

Avslutade gårdagskvällen med att åka ut till Mona och DanBanan som typ var sitt bästa! Det är verkligen så kul att hålla lektioner när man ser sån fantastisk utveckling!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s