En helg med bommar.

Trots strålande väder har vi faktiskt tränat på till mestadels inne förutom att vi skrittat fram ute i allén. Lite otacksamt mot solen kanske men hästarna har gjort väldigt fina jobb!

Igår vilade Cindy efter lite väl mycket vårkänslor och en framsko mindre men de andra två kämpade på med markarbete.

Båda travade bommar, 5 st för att vara exakt. Bullen gjorde det strålande, Liten gjorde det spänt till en början.

Bullen hade en av sina största supportar ute igår så vi visade sedan för Alicia att vi kunde hoppa lite så det blev bom, 9,5 m, räcke. Han kändes väldigt fin!

Liten däremot fick enbart jobba med bommarna så först trav och därefter längre avstånd och galopp och sedan avsluta på mindre avstånd och trav igen.

Galoppjobbet var riktigt bra men travbommar måste vi fortfarande jobba mycket på!

Finkameran var med men sladden är på rymmen så ni får hålla tillgodo med smygtittar!

Dagen började med att klä på Cindie sandalerna igen innan det var dags för ännu en dag med markarbete tillsammans med Uffe. Vi hade en lite ”tre kombination” uppe som började som bommar på marken för att sedan successivt bli tre kryss.

Lite väl spänt efter torsdagens frivolt men det släppte fint sen och hon avslutade jätte fint! Hon var dessutom en stjärna att sitta upp på och fattade rätt galopp alla utom en gång! Så väldigt duktig med andra ord!

De andra fick sedan istället hoppa en 5 studs mest två höga och tre låga. Dom fick göra ett ”galoppjobb” samtidigt och fick galoppera på ganska mycket och länge och ta studsen varje gång på ena långsidan.

Bra pass för oss alla såja fick mig en rejäl genomkörare i lättsits. Nu när man inte kan galoppera ute så får man inte slarva utan långa galoppjobb, lite mjölksyre träning och sitsträning för mig. Ska man vara stark till säsongen så måste man öva!

Elmer däremot har njutit av solen i dagarna två tillsammans med Anndao och dessutom får han nu vara ute i hagen igen efter att marken har fryst så jag tror att vi alla är rätt nöjda med den gångna helgen!

Helgen avslutades med middag och mys hemma hos Emma och Hasse och imorgon börjar verkligheten igen. Dags att ta sig till kontoret igen efter två veckors härligt jullov!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s