Inget slarv.

Förra veckan blev det bara ett pass utan stigbyglar men självklart bryter jag inte mitt löfte! Minst ett pass per vecka utan byglar. Punkt slut. Men resten av veckan red jag mycket bommar, lättsits (vilket famous ass gas också behöver öva) och Cindy rider jag inte utan än, det känns lite för spännande för alla inblandade …

Men igår åkte dom av igen och jag trimmade Liten som vilat en dag. Hon tycker ju fortfarande att trav är något för hästar som inte kan galoppera och hon tycker att det är en väldigt onaturlig gångart men hon blir bättre och bättre.

Hon behöver för tillfället lägga galoppjobbet tidigt i passen för att sedan få bättre kvalité i travjobbet efter. Fortfarande lite för mycket myror i brallan för att det ska vara perfekt så kan man säga.

Inte jätte konstigt kanske med tanke på att vädret passade på att tina upp all mark så den hann bli lite härligt lerig och hovarna kunde göra avtryck i den. Och sen när det var ca 100 000 hovavtryck så fryste den utan mellanliggande torka … så ja det är inte high Chaparral i hagen om dagarna direkt utan mer ute och få lite frisk luft.

Den här veckan kommer dock att bli lite mer fokuserad på trim och utan byglar på båda hästarna, de ska också hinnas med att vaccinera och i den bästa av världar så kommer Mathias hem till oss på söndag för lite hoppning och säsongsavstämning.

Det är så lyxigt att han nu är ryttarrepresentant i kommittén så han måste vara i Stockholm då och då så jag kan tigga till mig lite träningar 😉 jag menar han måste ju ändå passera oss så ett lite smärre pitstop hinner han ju med 😉

Gullis och Cindie vilade igår enligt plan och Lill-Elin (fattar inte varför jag kallar henne för det, det finns ju ingen Stor-Elin…) var med och joggade Elmer. Och bästa Mami ❤️ gjorde stallet. Vad vore livet utan en Mami?

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s