Tydlighet är a och o

Det är skönt när hästarna pratar klarspråk med en. Lite jobbigare bara när man inte riktigt lärt sig att tyda dom …

Borde ju förstått redan innan när jag stod och ryktade Gullis att det var något lurt i görningen eftersom Cindie försökte ta av sig täcket själv mot boxväggen … men icke då jag sa bara glatt – tycker du att det är för varmt Cindie? Men jag tycker ändå att det där täcket är rätt bra för dig.

Hon har alltså ett bucas smartex rain utan hals så jag tycker då i detta väder att det är tunt men hon har varit nöjd. Hon fick nämligen ett annat först ett som är lite tjockare men det ville hon klä av sig direkt.

Tänkte inte så mycket mer på det, borstade av henne relativt snabb, la väl ungefär en sekunds tanke på att hon fällde, vilket alla mina gör nu, sadlade upp, det var rått som tusan så självklart åkte ländtäcket på.

Jag rider henne väldigt sällan med täcke men just igår var det verkligen kylslaget in i benmärgen men ja nej vi har väldigt olika termostat hon och jag …

Hon kändes redan efter att jag hoppat upp lite full i fan. Ni vet den där känslan som man får magen som säger – Det kommer inte bli mysigt att fatta galopp sen. Tur att jag ska trava jätte länge

Mycket riktigt! Dom två första fattningarna försökte hon klä av mig, sadeln som jag nog hade spänt ett hål för hårt tror jag faktiskt och täcket. Dock satt alla tillbehör inklusive jag kvar och på fattning nr 3 så släppte det och hon fick galoppera ut sig rätt ordentligt. Ja jag red ju till slut 50 min så ja rätt ordentligt.

Hon kändes som sagt som hon hade ungefär 10 kg dynamit under pälsen så hon hade inte riktigt så bra kvalité i gången som hon faktiskt har men hon börjar bli riktigt duktig på att gå fram till ett fint stöd i handen.

Väl tillbaka i stallet sen tog jag tag i att ge henne en ordentlig omgång med ”Snorkan” borsten och ja som sagt hon fäller ett uns skulle man kunna säga och det förklarar en hel del av hennes full i fan känsla och supersnabba rörelseschema.

Så vi ärlig båda överens om att vill matte ha täcke så har vi ett ovanpå sadeln när vi går upp och ner från ridhuset. Och rider det gör vi nakna.

Idag ska vi faktiskt åka på turné igen! Så spännande, tyvärr känns det ju dock som om jag kommer sitta lite löst ….

Vår nya granne har nämligen öppen bana i deras ridhus så vi ska dit och öva på att hoppa bana. Super lyxigt när man kan göra så och få öva på att komma till nytt ridhus, se nya hinder och åka transport 5 min. Helt perfekt träning för Cindie!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s