Söndagsgympa

Härlig söndag med pigga och glada hästar som fått studsa sig igenom dagen. Det började lite light med Cindie som trots light versionen lyckades göra det så spännande att jag gjorde det ännu lite lättare haha.

Hade nämligen tre bockar på stunds och sedan 9,5 m fram till en bom som sedan blev en oxer för de äldre hästarna.

Men efter att Cindie tyckte att 9,5 m passade utmärkt på ett galoppsprång följt av ett lite större språng på bommen…

Med tillhörande bronko efter, eftersom hon då hoppade mig lite in i handen. Och jag satt ett uns löst en stund …

Så tog jag ett snabbt beslut och tyckte att tre bockar kändes lagom svårt för dagen. Kalla mig gärna klen! Så vi tog bort bommen och fokuserad på studsen.

Vi tog den i etapper och kunde sedan avsluta fint med alla tre upplagda i en avspänd galopp och kunna landa varannan gång åt höger och varannan åt vänster. Väldigt nöjd med henne!

Näst på tur var den vildaste av dom alla, hon som inte hoppat på en vecka och som mer än tydligt visade sin glädje!

Hon är ju alltid magisk att rida på hinder, otroligt snabb, har koll på allt och så enkel att komma fram på.

Dock skulle jag behöva få ut ett uns kolsyra så att hon inte spexar allt för mycket runt omkring sig och skrämmer livet ur folk. Alla minns vi ju framhoppningen på Strömsholm när hon var i sitt esse …

Men som sagt själva hoppningen behöver man inte klaga jätte mycket på. Kanske något att önska på farten fram till och efter hindret 😉

Sist ut för dagen var Gullis och jag börjar nästan känna mig tjatig meeeen! Han är så fin just nu! Ett uns spänd bak och man skulle önska att han öppnade upp lite till men i övrigt känns han så bra!

Idag fick han för första gången hoppa ett uns högre och det känns väldigt lätt! Han är väldigt fin i fronten och vi fortsätter bara på att jobba att få med det fina genom hela språnget!

Så dagen har varit väldigt bra! Mamma har groomat, filmat och höjt hinder. Tack Mami ❤️

Anndao red Elmer och även han fick galoppera bommar men tre på marken istället och frågar ni honom så var det bland det roligaste som hänt sedan hålet i kronranden!

Pigga, glada och gulliga hästar helt enkelt! Tack för den här helgen och alla fina ridpass! Och såklart red Anndao utan stigbyglar om ni undrar! Inget fusk här inte!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s