Stormy day

Det som nog var samtalsämnet och klagomålet på allas läppar igår var nig vädret. Och jag kan absolut hålla med om att det visade sig från sin något ocharmiga sida helt klart. Jag är ju dessutom inget fan av snö utan jag gillar ju sommar och barmark om jag får välja.

Vi hade dock lyxen att ridhuset var fixat till tipptopp med så väl nysladdat som krattade kanter. Man kan ju typ bli lycklig för mindre och en liten känsla av Loviseholm infinner sig även om tyvärr inte Elin och Arnold är i ridhuset.

Så jag och Anndao kämpade på kvällen eller ja nästan natten lång med att pilla med hästarna och rida. Åkte inte från stallet förrän 22:40, lagom för att precis innan in på Maxi 22:50 och handla sitt snabbaste på 10 min.

Jag red brudarna och båda skötte sig fint, så länge det inte finns en bom så långt ögat kan nå så håller sig Liten i skinnet och kan faktiskt nästan se ut som någon form av dressyrhäst ibland.

Hon fick göra många övergångar med halsen ute, lika så fattningar och galopp på liten volt. I höger varv sätter hon gärna ut mig på utsidan och när jag gör min höft lång och kommer ner på insidan tycker hon mest att jag är något som katten släpat in och inte alls är mysig.

Men hon kämpar ändå på och jag tycker att jag kom ett steg längre och frustade ur fint så tummen upp!

Anndao red Elmer samtidigt och han har kommit in i ett riktigt piggt mode och det väldigt glad ut!

Nästa vecka väntar ny kontroll av kronranden och sen hoppas vi på stor tumme upp och att han kan få gå in fullt i träning igen och även det viktigaste enligt honom komma ut i hans hage med kompisar istället för som nu gå i sin egen hagen även om den både är rätt stor och placerad med sjöutsikt så tycker han bättre om sina kompisar.

Vi avslutade passet med browniesarna med att plocka upp en kon från marken. Haha inte så graciöst, inte så lätt, men vi lyckades! Anndao var dock lite bättre än mig men jag skyller på att Elmer typ är någon cm mindre än Liten och inte att jag är ovig och otränad!

Pass nr två blev alltså Cindie och Gullis, där Anndao som sagt red Gullis och jag Cindie.

Gullis var lite platt till en början men sedan blev han jätte fin på slutet och jag tror att både han och Anndao kände sig nöjd!

Cindie var duktig även om hon fattade fel galopp en gång. Det är fortfarande super svårt med fattningar säger hon men annars är jag rätt duktig på att springa fram till handen hälsar hon. Jag är inte så orolig för galoppfattningarna, jag är helt övertygad om att dom snart är på plats och på tygeln även dom.

Så en bra stallkväll helt enkelt med duktiga hästar och glada ryttare. Så mycket mer än så kan man inte önska sig! Dagen avslutades som sig bör sedan med middag och sleep over ❤️

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s