Full fart.

Veckan började i full fart med både LillElin, Anndao, jag och Uffe i stallet. LillElin hade lyxat och mockat hela stallet, Anndao red grabbarna så när jag kom hade jag bara höpåsar och brudarna på schemat. Den här veckan är en sån här mördarvecka så det var väldigt skönt att kunna börja dagen med lite sovmorgon följt av massor med hjälp i stallet.

Cindy var först ut och skötte sig väldigt bra! Hon blir verkligen bara bättre och bättre även om vi har massor med jobb kvar såklart! Men uppsittningarna sköter Jon sig som en stjärna i, hon har blivit mycket stadigare i formen, hon blir bättre och bättre i fattningarna och jag börjar kunna tona ner och inte rida med fullt tryck hela tiden. Så tumme upp för henne!

Efter det påbörjade arbetet, byta räcerskor, det är inte hennes favorit så kan man säga! Men ska den som ger sig, en slicksten, några morötter och envishet senare så har vi kommit en bit på vägen och tar resten i helgen.

Efter det var planen att Liten skulle ridas men hon visade tydligt att hon tyckte att helgen med hoppträning och snögalopp hade satt sina spår och behövde vila.

Liten är en väldigt tydlig häst med vad hon vill så kan man säga, vill hon jobba så står hon och hänger ut ur boxen och får hon inte tillräckligt med uppmärksamhet och den sysselsättning som hon vill så plockar hon sakta ner saker i sin omgivning.

Är hon däremot trött så går hon och lägger sig på kvällen efter att hon kommer in och då förväntar hon sig att bli matad med godis liggande. Så ja, det går inte under några omständigheter att misstolka henne.

Och ja, jag tror att man ska lyssna på dom om dom är trötta. Jag har ju väldigt pigga och alerta hästar så om dom går och lägger sig tidigare så ser jag verkligen ingen anledning till att sparka upp dom och träna dom. Alla behöver vi bara en lugn kväll på soffan ibland så det fick Liten igår. Och självklart matades hon liggandes med godis precis så som hon vill ha det ❤️

Idag är en lite nervös dag för idag hoppas jag innerligt att vi ska få tummen upp för Elmer så han kan få börja hoppa lite smått och framförallt komma ut och gå med kompisarna i hagen! Som han längtar!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s