Hellre sol än snö ….

Lördagen bjöd ju på så himla fint väder, en nyharvad utebana och pigga hästar så varför skulle snön envisas med att komma igen för?

Passade som sagt på i lördags att hinna med att rida iallafall två av hästarna ute innan det började mörkna och frysa på igen. Vi har ju inte saltat utebanan som man kan förstå nu när vi har fått ett ridhus.

Men efter ett gäng dagar med plusgrader så var nästan hela utebanan ridbar i lördags. Super mysigt! Och Bullen hann till och med gå hela sitt pass i solen. Man kan lätt känna att man älskar vårkänslorna!

Han känns ju som sagt väldigt fin och det var inget undantag när vi var ute heller. Han fick slita på med lite skolor och samling i galopp på mindre volter. Bullen har ju ganska lätt för rörelser men behöver fortfarande en hel del styrka så mycket tempoväxlingar står på han schema och att jag är noga med att gå utanför hans bekvämlighetszoner.

Liten missade en hel del av solen men det bekom henne inte det minsta faktiskt utan hon var nig ändå gladast utav alla att få komma ut och träna utomhus igen!

Så för henne blev det mer rastning än träning skulle man kunna säga. Hon har ju såna dagar då hon bara är full av myror i brallan och då gäller det bara att få ut all kolsyra så att man sedan kan komma till ridning. Det är lixom ingen idé innan hon är lagom tempererad för hon kommer bara att hitta på bus tills hon själv är nöjd.

Hon släpper ju till efter ett hyfsat bra tag och kommer till sans och då känns även hon väldigt fin bara det att vägen på henne är lite längre.

Planen är att jag ska åka och träna lite till helgen så vi får sen vem och hästarna som får äran att åka med. Jag behöver ju hjälp med båda fast på lite olika sätt. Bullen behöver få tillbaka kvalité i det han gör och Liten behöver jag lära mig att temperera när hon blir för het. Ska suga lite på den karamellen så får vi se hur jag lägger upp det!

Cindy fick sedan gå sitt pass inne så det som sagt började frysa på lite igen och eftersom inte riktigt hela banan var tinad heller så krävde det lite av styrningen så jag kände mig ett uns begränsad.

Hon skötte sig strålande men däremot har hon fått pyttelite hosta så hon är något allmänpåverkad så hon fick enbart gå ett lättare pass och inte så länge, vi har tagit blodprov och hon mår rent så bra men ska ändå få ta det lite lugnt några dagar och missar tyvärr debuten på ”tävlingsbanorna” som det var tänkt nästa helg.

Känns bara så onödigt även om hon inte har någon infektion i kroppen att utsätta henne för mer än nödvändigt. Hon har tid på sig så jag är inte orolig. Gör jag hellre något och gör det bra än att göra det bara för att.

Så förutom en lite sänkt Cindy så en bra lördag med pigga och glada hästar, plusgrader och sol! Livselixir helt enkelt.

Elmer var ute och promenerade med Anndao så han är absolut inte bortglömd men har som sagt lite skritt nu två veckor framåt.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s