Styrketränings söndag.

Söndagar betyder hoppning för hästarna och i söndags fick det bli lite styrketräning på volt för Gullis och Liten. Bock, dryga 3 m, oxer, dryga 3 m bock. Tycker att detta är en väldigt bra övning som inte sliter jätte mycket på hästarna, man behöver inte hoppa högt och dom får ända ta i rätt ordentligt. Man känner dessutom väldigt bra om hästarna är runt för skänkeln och om man kan rida från mitten, till mitten, till mitten genom den lilla serien.

Bullen fick som sig bör fortfarande hoppa två hål lägre än Liten då jag fortfarande saknar en del styrka och jag vill att han ska hoppa bra igenom hela tiden. Han är ju som alltid lite väl avspänd precis när man böjar hoppa eller han har fått ha en liten skrittpaus, då är det typ som att han blir helt förvånad att någon ställt fram ett hinder så där är det läxa till mig att ha honom lika avspänd men lite mer alert.

Liten är som alltid het och alldeles lycklig när det kommer till hinder så hon vill helst av allt göra allt i ljusets hastighet. Där måste jag våga vara lätt i sitsen, lugn men inte bromsande på henne för då blir det inget.

Tycker att hon hoppade väldigt väl och blev lugn och fin på slutet och kändes väldigt ridbar. Bra jobb! Kan absolut hoppa ut lite mer bak och det är något som vi ska ha fokus på nu ett tag innan säsongen drar igång. Hon har ju som sagt egentligen väldigt fina bakben men blir lätt lite knipt när hon blir het för mig.

Bullen fick inte vara med på bild och film denna dag men Liten däremot kan ni se på min instagram.

Cindy fick nöja sig med lite hjärngympa för jag vill inte anstränga henne efter den lilla hostan så vi var bara ute och promenerade och passade på att ta några bommar som kom i vägen. Och som ni kan se på hennes älg pose så gjorde hon det väldigt avspänt. Duktig lillfis.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s